Posted in: Dierentuin

Zwaar gewichten

De titel van deze logje zul je liever niet tegen komen. Maar dit slaat gelukkig niet op de mensen. Ook al moeten we hier even om lachen natuurlijk. Nee hoor, het gaat over Aziatische olifanten met een jonge kalf van afgelopen zomer. Het was echt leuk om hier naar te kijken. Hun verblijf is prima ingedeeld.

Dit is een leuke ontmoeting locatie voor de bezoekers bij de Aziatische olifanten. Er is zelfs een tribune beschikbaar, zodat men ook rustig kunnen bekijken en vooral genieten naar deze olifanten.

En er is zelfs houten standbeelden van olifanten. En die zijn echt mooi om te zien.

En hier zijn ze dan. Moeder olifant en de kalf.

Bekijk olifantjes Thabo en Yunha samen met de olifantenfamilie in het Rijk der Reuzen! Bijzonder: in ons park wonen vier generaties olifanten. Olifantengeboortes in dierentuinen komen niet vaak voor en een olifant is wel 22 maanden drachtig. Ons park heeft dit de laatste jaren vier keer mee mogen maken met de geboortes van Kina, Kyan, Yunha en Thabo. Een volwassen mannetjesolifant kan wel ruim 5500 kilo worden! Hiermee zijn olifanten de zwaarste landzoogdieren en zij blijven hun hele leven doorgroeien. Een olifant is ook heel slim. De hersenen lijken qua bouw veel op die van mensen en dolfijnen. Hun intelligentie wordt gezien als één van de hoogste onder alle dieren

Maar deze jonge kalf is nog niet zo zwaar, maar is inmiddels op dit moment wel zwaarder geworden.

Er is hier zelfs waterpret in de lucht! Speciaal voor de jonge kalf… dit schijnt hij toch leuk te vinden.

Raak jij ook niet uitgekeken bij de olifantenfamilie? Het Rijk der Reuzen is een reuzegroot verblijf. Vanaf de tribune kun jij de vier generaties olifanten extra goed zien als zij grote plukken hooi beetpakken met hun slurf. Spot oma War War bij het water en grinnik om de kleine Yunha en Thabo die achter elkaar aanhollen.

Maar kort geleden was er ook groot feest bij de olifanten en dat was op 25 september 2017:

Groot feest in DierenPark Amersfoort. Na de geboorte van het nieuwste telg in de dikhuidige familie wonen er nu maar liefst vier generaties olifanten in het dierenpark.

Olifant Kina is zondagochtend bevallen van haar eerste jong. Wat een geweldig moment om dit mee te mogen maken”, vertelt olifantenverzorger Rob Saris die getuige was van de bevalling. “Na een dracht van 22 maanden, is onze Kina voor het eerst moeder geworden.” Het Amersfoortse dierenpark is nu de enige Nederlandse dierentuin waar vier generaties olifanten samenleven.

TOEGEVOEGD/UPDATE

Yunha werd geboren op 25 maart 2017 en Thabo op 25 september 2017 en volgens Melodyk zou Thabo op onze foto moeten zijn. Deze foto’s werden wel afgelopen zomer genomen.

Dank je wel Melodyk !!

En we hopen dat jullie het ook leuk gevonden hebben met deze logje over de olifanten.

Loop jij straks op 11 november met de kinderen met Sint Maarten? Dan met een mooie lantaarn… en dan de snoepjes ophalen aan de deur nadat er gezonden is? Deze kinderfeest wordt veelal in Haarlem gedaan. Maar dit is ook elders in Nederland het geval. Kinderfeest Sint Maarten is altijd een spannend moment voor ze… Of wat zou jij dan geven aan de kinderen? Een appel of snoepgoed?

Comments (44) on "Zwaar gewichten"

 1. prachtige opnamen van deze mooie zwaar gewichten
  ik zal die kant ook weer eens op om ze te gaan bekijken vanaf die mooie tribune

  vroeger als kind in Nieuwendam wel sint maarten gelopen , hier in Hilversum doen ze er niet echt aan

  fijne avond groet

 2. zwaargewichten ..mag je hier beslist zeggen F & J

  vier generaties in één park , moet wel uitzonderlijk zijn

  heel fraaie foto’s

  Sint-Maarten wordt hier ook gevierd, alhoewel het bij anderen meestal Sinterklaas is

  speelgoed wordt hier verwacht

  groeten

 3. Wat zijn ze mooi hè, en kolossaal. En lief ook.
  Sitn Maarten is een echt Noord-Hollandse traditie volgens mij, toen wij er woonden deden we er ook aan mee. We haalden vooral koekjes op, af en toe een appeltje maar daar waren we niet echt blij mee, appelbomen hadden we zelf ook. ☺
  Hier in Brabant wordt het niet gevierd.

 4. Leuk, olifanten! Mooie beesten en inderdaad intelligent. Ik hoop dat ze genoeg ruimte hebben.

  Piew, Skyblog? Ik geloof dat ik weer achterloop…. Maar het ziet er allemaal prachtig en herfstig uit! Ik zal snel de achterstand inlopen en bijlezen.

  Bedankt voor je reaktie Ja mooi dat schilderij hè? Als ik een tijdje naar de schilderijen van die schilderes kijk, komt er altijd vanzelf een verhaal in me op!

  Groetjes en liefs van mij.

  1. Ja ja… dat was even slikken. Yova weg en nu al een tijdje bij Skyblog. De tijden veranderen wanneer er ook iets gewijzigd wordt en dit was het ook voor ons het geval. De kosten van onze hosting (van toen…) zou maar liefs voor 300% duurder gaan worden. Daarom hadden we snel ingegrepen en daarom ook gelijk een ander naam genomen. We wilden eerlijk gezegd YOVA behouden, maar dan zouden we alleen voor de domeinnaam €60 moeten gaan betalen en daar hadden we toen geen trek in. Vandaar dan de nieuwe naam die overigens voor ons voor de eerste jaar GRATIS is. Mooier kon gewoon niet. Inmiddels draaien we al met succes met onze skyblog.

   Nog een fijne dag gewenst en liefs van ons, Ferry & Jacqueline.

 5. De Aziatische olifanten heb ik ook leuke ervaringen mee.
  Mijn oudste zoon mocht ze ook eens voeren.
  De houten standbeelden van olifanten zijn prachtig.
  Het blijven prachtige beesten.
  Op 11 november loop ik niet meer met de kinderen met Sint Maarten, dat is al lang geleden. Hans

  1. Hi Hans, dit lijk ons ook heel leuk om deze machtige beesten te mogen voederen. Wij zelf lopen ook al lang niet meer. We zien ze hier nog wel in de straten verschijnen met hun lampionnetjes. Echt iets wat allang bestaat hier in Haarlem. Ook elders uiteraard.

   Groetjes van ons, F&J

  1. Dit is echt fijn om te lezen dat jouw gegevens wel kloppen en dan zal jouw linkje hier ook goed gaan werken. Wanneer wij dit soort foutjes zelf ontdekken, dan zullen we deze herstellen. Maar dit kan niet eeuwig zo door gaan. Vandaar onze verzoek op deze wijze. Dit zullen we aan komende logje herhalen en dan moet het allemaal wel goed gaan werken. Duimen maar…

   Nog een fijne dag gewenst. F&J

 6. mogge Ferry & Jacqueline
  ja de dermatoloog was tevreden en ik dus ook
  klopt gister was een mooie dag , nu is het hier nat en grijs
  ik hoef er vandaag niet uit , doe straks wat HH
  en verder zie ik het wel
  jij nog niet helemaal fit , maar toch ff er uit
  ik wens je beterschap
  en een fijne dag
  groetjes , Karel

 7. Ja prachtig natuurlijk … er zit wel een foutje in jullie verslag… jullie schrijven dat de kalfjes van afgelopen zomer zijn… dat moet van een jaar eerder zijn; Yunha werd geboren op 25 maart 2017 en Thabo op 25 september 2017… en als ik het goed zie staat Thabo op de bovenste foto.
  Gelukkig zijn olifantengeboortes in Nederland niet zo heel zeldzaam tegenwoordig, tenminste niet bij de Aziaten. Bij de Afrikanen wel maar dat is weer een heel ander verhaal.

  Groetjes en fijn dag.

  En ja hier lopen ook de kinderen langs de deur… we gaan het weer beleven.

 8. Goede middag J & F mooie foto’s van de olifanten. Hopelijk hebben ze een behoorlijke ruimte om te wonen en te spelen, ik kom ook wel eens in een dierentuin en soms heb ik medelijden met de grote dieren die te weinig ruimte hebben . Maar tegenwoordig wordt er gelukkig wel aan het welzijn van de dieren gedacht. Ik wens jullie alvast een fijne vrijdag toe en een leuk ‘staartje’ van deze donderdag.

 9. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Ik wip weer een binnen op jullie mooie blogje.
  Ik heb genoten van deze gewichtige dieren.
  Altijd mooi he.
  Bedankt ook voor jullie bezoekjes he.
  Wens jullie alvast een mooi weekend, zou droog blijven zegt men
  Liefs Marianne

 10. mogge Ferry & Jacqueline
  ja zijn het geen schitterende bloemen
  de meesten onbekend hier , maar ze zijn er wel
  de linkjes deed ik voor het geval iemand van een bloem wat meer wil weten , zo niet moet je niet alles gaan lezen hoor
  ja ik ben straks weer in Burgers Zoo , en ik houd van de bush en woestijn , en zowel de dieren als de bloemen
  jullie ook alvast een fijn weekend groet

 11. Ik vind de olifanten echt prachtige dieren. Ik kom niet zo heel vaak meer in de dierentuin maar de olifant is echt mijn favoriet. Jullie hebben ze echt heel mooi op de foto gezet.
  Sint maarten wordt bij mi9j in de buurt niet echt gevierd maar als er kinderen langs komen dan zou ik ze snoep geven . Fruit krijgen ze vast wel thuis.
  lieve groetjes lia.

 12. Prachtige foto’s van deze olifanten met nuttige info.Wij hebben afgelopen zomer het prachtige pairi daisa dierenpark bezocht,zo hebben wij de speelse kuren van de horde olifanten ook kunnen beworden.Veel avondgroetjes en geniet van jullie weekend

 13. inderdaad zwaar gewichten, passende title bij dit blog Ferry & Jacqueline
  wat een prachtige dieren zijn dit toch, die jonge olifant is echt super gaaf om te zien
  fijne zondag en hele fijne nieuwe week

  Groet, Bram

 14. Imposante reuzen zijn het, die olifanten. Ik blijf het bijzondere dieren vinden, met die slurf en dat grote lijf. Zelfs een kleintje is bepaald niet klein

  SintMaarten kennen we hier eigenlijk ook niet. Voor de kinderen is zoiets natuurlijk wel superleuk!
  Liefs,
  Lilia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *