Ga je verhuizen of verbouwen? Meubels en accessoires dragen flink bij aan de sfeer in jouw woning. Toch is het ook erg belangrijk dat je goed nadenkt over de verlichting in je woning. Onderschat het niet, want een keuze is niet zomaar gemaakt. Kies je bijvoorbeeld voor vloerlampen, hanglampen of toch voor een wandlamp? En hoe bepaal je welke lamp past bij welke ruimte? Wij geven je een aantal handige tips.

1. Maak een lichtplan

Voordat je op zoek gaat naar een leuke lamp, is het belangrijk dat je een lichtplan maakt. Door een plan te maken kan je goed bepalen welke lamp het beste past bij je ruimte. Houd daarbij rekening dat de lamp zowel praktisch als sfeerbepalend moet zijn. Als je geen ervaring hebt met het maken van een lichtplan dan kan je het beste een afspraak maken bij een woon- of verlichtingswinkel. Een adviseur kan je altijd helpen. 

2. Wat is jouw woonstijl?

Je weet nu welke verlichting je waar wilt plaatsen. Nu is het tijd voor de volgende stap: bepalen in welke woonstijl je jouw verlichting wenst. Hou je van een landelijke stijl? Kies dan voor lampen in natuurtinten. Liever fan van de industriële stijl? Robuuste lampen in donkere kleuren zijn hier uitermate geschikt voor.

3. Verlichting kopen?

Voor het kopen van verlichting kun je zowel in fysieke winkels terecht als online. Wil je zeker weten dat je een juiste keuze maakt? Kies dan voor een partij die een ruim aanbod aanbiedt van topkwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor hanglampen van Sfeer.nl, vloerlampen of wandlampen. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je veel betaald, zij hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Neem dus snel een kijkje op de website van deze partij of breng een bezoekje aan één van de fysieke winkels in Zwolle of in Assen.