Voor de meeste mensen is de gedachte om duizenden dollars te sparen om de wereld rond te reizen, of gewoon om te reizen, een ontmoedigend vooruitzicht. Hoewel er veel manieren zijn om geld te besparen en met een krap budget te reizen, zijn er voor sommige mensen geen bezuinigingen of bespaartips waarmee ze genoeg kunnen besparen. Maar, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is blut zijn de beste reden om te gaan reizen.

Het maakt niet uit hoeveel geld je kunt sparen. Reis met het budget dat je hebt, niet het budget dat je zou willen hebben. Het is niet alles of niets. Als je niet zoveel geld hebt om te reizen als je zou willen, overweeg dan deze optie: in het buitenland werken. Vertrek met wat je hebt en vind onderweg werk om je portemonnee gevuld en op reis te houden. Het is een optie die niet genoeg reizigers overwegen. Veel mensen weten ervan, maar weinigen doen het ook daadwerkelijk.

En het is niet zo moeilijk om te doen als je zou denken. Werken in het buitenland is een unieke en geweldige ervaring. Het geeft diepere inzichten in een land, stelt je bloot aan een nieuwe cultuur en stelt je in staat een nieuwe taal te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en een nieuw perspectief op de wereld te krijgen.

Werk vinden in het buitenland is een informeel proces, en als je je herinnert dat je op zoek bent naar een baan in plaats van een carrière kun je vrijwel overal werk vinden. Hele economieën en industrieën zijn gebouwd rond het in dienst nemen van reizigers. 

Veel van de banen zullen niet glamoureus zijn, maar ze zullen je in staat stellen genoeg geld te verdienen om je op de weg te houden. Hier zijn enkele voorbeelden van banen die reizigers gemakkelijk kunnen krijgen en waarvoor vaak geen lange verbintenis vereist is:

Engels onderwijzen (of welke taal dan ook!)

Dit is het gemakkelijkste type baan voor mensen van wie de moedertaal Engels is. Onderwijs banen zijn ongelooflijk overvloedig over de hele wereld, vooral in Zuidoost-Azië. Echt, als je twijfelt, zoek dan een baan in het onderwijs. Ze betalen goed, de uren zijn flexibel, veel landen bieden enorme bonussen en sommige scholen betalen je vlucht. 

interessante banen voor als je wil blijven reizen

Er zijn veel online bronnen voor potentiële leraren en het vinden van een online TEFL-cursus is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je kunt ook websites zoals Italki of Preply gebruiken om mensen online je moedertaal te leren. Je kunt dit overal ter wereld doen en je hebt geen speciale accreditatie nodig. Log in, praat en krijg betaald! Het is een geweldige manier om les te geven zonder gebonden te zijn aan één bestemming.

Seizoenswerk

Ga mee met de seizoenen en werk in skigebieden, als campinggids, op boten, in bars of restaurants! Overal waar een groot toeristisch seizoen is, is er een grote vraag naar tijdelijke arbeidskrachten. Zorg ervoor dat je ruim voordat het seizoen begint op je bestemming aankomt om een ​​baan te bemachtigen, als je halverwege het seizoen komt opdagen, zijn alle goedbetaalde banen ingenomen. Vraag rond bij hostels in de buurt en zij kunnen je de juiste richting wijzen! Australië is een enorme bestemming voor seizoenswerk, net als Canada, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Noorwegen.

Doe freelance werk online

Als je een achtergrond hebt in webservices, ontwerp, programmeren of iets anders dat met technologie te maken heeft, is een website als Upwork een geweldige manier om virtueel werk te vinden terwijl je reist. Er is veel concurrentie, maar als je je portefeuille opbouwt, kun je in de loop van de tijd klanten opbouwen. Het is vooral een perfecte optie als je alleen korte termijncontracten of parttime werk wilt, omdat je kunt kiezen voor welke opdrachten je solliciteert.

interessante banen als je wil blijven reizen

Als je geen technische vaardigheden hebt, kun je nog steeds een profiel aanmaken en klanten vinden voor een verscheidenheid aan onderzoeksgebaseerde en virtuele assistent-banen. Bewerken, vertalen, schrijven, bijles geven, grafisch ontwerp, advies – er zijn hier talloze mogelijkheden als je bereid bent ze op te zoeken. TaskRabbit en Fiverr zijn twee andere sites voor het vinden van online werk.

Werken op een cruiseschip

Werken op een cruiseschip is een uitstekende manier om geld te verdienen terwijl je reist en werkervaring op doet. Veel van de laagbetaalde banen gaan meestal naar mensen uit ontwikkelingslanden, maar er zijn ook tal van andere banen beschikbaar. Cruiseschepen hebben bedienend personeel, barmannen, gidsen, entertainers, jeugdadviseurs en klantenservice personeel nodig om er maar een paar te noemen. De meeste schepen hebben meer dan 1.000 bemanningsleden, dus er zijn voldoende mogelijkheden!

Wat zijn interessante banen als je wil blijven reizen