Apple kondigt elk jaar in september de nieuwste modellen iPhones van dat jaar aan. Vol spanning kijken we uit naar wat Apple nu weer voor iets moois en vooruitstrevends verzonnen heeft. De verwachting is dat Apple ook dit jaar weer een aantal nieuwe modellen zal presenteren. De iPhone 12 Pro zal het nieuwe topmodel worden, samen met de iets grotere iPhone 12 Pro Max. Maar er komt natuurlijk ook een ‘normale’ iPhone 12 aan en zelfs ook nog een iPhone 12 Max. We vertellen je hier alles wat je kunt verwachten van het instapmodel, de ‘normale’ iPhone 12, op basis van wat tot nu toe bekend is.

iPhone 12 releasedatum

Traditiegetrouw worden de nieuwe iPhone modellen in september aangekondigd. De verwachting is dat dit ook dit jaar weer gaat gebeuren. Het coronavirus kan echter roet in het eten gooien. Het zou zomaar kunnen dat Apple eerder dit jaar wat vertraging heeft opgelopen met het maken van de prototypes, waardoor ook de aankondiging en iPhone 12 releasedatum verschoven moeten worden. Mocht de aankondiging toch op de normale tijd gedaan kunnen worden, mogelijk door middel van een online keynote, is deze te verwachten in de week van 7 of 14 september 2020. De daadwerkelijke releasedatum van de telefoon zal dan ergens tussen september en december liggen, gezien de onzekerheden door het coronavirus.

iPhone 12 prijs

Wat gaat deze nieuwe telefoon kosten? Het is te verwachten dat de vanaf prijs voor het goedkoopste model rond de 700 euro ligt. Deze prijs zou dan gelden voor de iPhone 12 met een scherm van 5,4 inch. Dit is een wat kleiner scherm dan de iPhone 11 heeft, waardoor de iPhone 12 prijs ook wat lager zal liggen. De grotere versie, de iPhone 12 Max, met een scherm van 6,1 inch, zal hoogstwaarschijnlijk rond de 800 euro gaan kosten. Zo kun je zelf kiezen welk formaat voor jou het prettigst is. De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zullen beiden een stuk hogere prijs gaan krijgen. Maar deze modellen zijn dan ook uitgerust met meer functies en betere specs.

Verdere specificaties

Scherm en behuizing

De iPhone 12 krijgt een 5,4 inch OLED-scherm, dit in tegenstelling tot de iPhone 11 die nog een LCD-scherm had. Apple kiest nu voor OLED, aangezien dit betere zwarttinten toont en de schermranden iets dunner kunnen zijn. Het ontwerp van de iPhone 12 zal je herinneren aan dat van de iPhone 4. Het is een wat hoekiger model, mogelijk uitgevoerd in aluminium, dat waarschijnlijk beschikbaar komt in een aantal kleuren. Welke kleuren dat zullen zijn is nog niet duidelijk.

Prestaties en camera

De telefoon gaat draaien op een A14 Bionic-chip. Dit zorgt voor uitstekende prestaties en mogelijk een lange accuduur. Welke trucjes Apple ingebouwd heeft om de prestaties verder te optimaliseren is nog even afwachten. Daarnaast krijgt de iPhone 12 een camera met een dubbele lens. De verbeteringen die Apple doorgevoerd heeft zorgen voor nog mooiere foto’s in het (semi)donker. Als je liever een drievoudige lens wilt, zul je moeten uitwijken naar de duurdere en grotere iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max. Deze duurdere modellen zouden mogelijk ook uitgerust worden met een LiDAR-scanner, waardoor de camera diepte beter kan inschatten.

Verdere functies

De iPhone 12 zal uitgerust worden met 5G, waardoor je gebruik kunt maken van dit extra snelle netwerk. Welke frequenties de telefoon zal ondersteunen is nog niet bekend, dus het is mogelijk dat 5G nog niet overal zal werken. Ook komt er waarschijnlijk geen 64GB versie van de iPhone 12, maar komt de telefoon alleen in een 128GB of 256GB uitvoering.

Wachten op de aankondiging

Natuurlijk is nog helemaal niks zeker tot de aankondiging van de nieuwe modellen geweest is. En daar zullen we nog even op moeten wachten. Hopelijk heeft de coronacrisis niet voor teveel vertraging gezorgd en kunnen we snel genieten van de mooie nieuwe iPhone 12.