Wat een gedoe allemaal…

We kunnen het haast niet voorstellen dat de grondwaterpeil in Nederland nog te laag is. Want er is volgens ons de laatste periode wel heel veel neerslag gevallen. Dit moet toch wel genoeg zijn? En dan die stikstof problemen in Nederland dreigt helemaal uit de hand te lopen. Waar komt dit nu in vredesnaam zomaar vandaan?! Dit moet al jarenlang al het probleem geweest zijn. Kan men inderdaad heel Nederland op slot zetten? Want dit zou echt niet mooi zijn. We kunnen een paar opnoemen wat al reeds bekend zijn: auto’s, koeien (niet te geloven), boeren, de bouw, allerlei projecten en vliegtuigen. En wellicht ook alle openbaar vervoer in Nederland. Soms zijn ze al overgestapt naar elektrisch. En dan het huishouden… alle gasleidingen zou dan verwijderd moeten worden in Nederland. Flinke opbouw van windmolens, en zonnepanelen. Wat ten kosten gaat van uitzicht, omgeving en uitstraling. Wel eens aan ons gezondheid gedacht? We weten dit allemaal niet meer. Die ene Rutte had toen ons beloofd dat er veel MINDER regels zouden komen in Nederland en dat het allemaal veel simpeler moest worden. Waar zijn ze nu? Is Rutte druk bezig met z’n telefoon? Heeft ie nog belangstelling? Maar goed… genoeg gezeur hierover en hier hebben wij ook onze eigen dingetjes. Want het leven gaat gewoon door hé?

Onze balkon is nog steeds voorzien van Geraniums. Nee, we zitten niet echt achter deze planten. Maar ze blijven nog steeds mooi om te zien. Wel hadden we enkele andere planten verwijderd dit wel dood gingen.

Binnenkort gaat Ferry de balkon goed reinigen. Al dat groene alg moet straks weer vanaf. Maar daar is het weer nu niet goed voor.

Onlangs had Jacqueline 2 grote bol Chrysanten gekocht. Ze zitten nu vol met gele bloemen.

Hier kunnen jullie het goed zien dat de grond inderdaad eventjes onder handen genomen moet worden. Dit komt wel goed. Met een harde bezem erover heen en wat water/zeep en weg is het dan.

Onlangs zagen we ook dubbele regenbogen zien verschijnen aan de horizon en dat was wel mooi om te zien.

En deze oranje vlinder kwam eerder hier ook even langs en ging eventjes aan de richel zitten. O ja, Sinterklaas komt morgen ook weer aan land. We hadden ergens gelezen dat de Sint en zijn Pieten met de trein zullen komen op de televisie. Hoe verzinnen ze dit nu weer? We hadden het begrepen dat er te weinig ruimte is voor hun stoomboot.

Have a nice weekend!

Laatst bij gewerkt op:

Avatar

Beheerders: Skyblog

Leuk dat je bij ons langs komt bezoeken en eventueel gaat reageren op ons logje. We houden van dieren, natuur en leuke plekjes bezoeken in Nederland en België. Ook laten we af en toe ons weten/horen vanuit het thuisfront. Veel plezier gewenst.

35 reacties op “Wat een gedoe allemaal…

 1. ha die Jacqueline & Ferry
  ja ze zijn weer lekker bezig daar in het Haagse
  en waar het allemaal heen gaat , ik wil het niet weten

  jullie balkon mag dan wat groen zijn , het is ook nog zeer fleurig
  mooie opnamen , ook van de vlinder en regenboog

  fijn weekend groet

 2. Mooi balkon hebben jullie. Smaakvol en kleurig.

  Ondanks de vele regen is de grond nog steeds te droog, en stikstof was al eerder een probleem. Het was bekend, niet alleen bij de regering. Het moet opgelost worden. We weten niet hoe, dat laten we aan deskundigen over.
  Daar hoor ik niet bij.

  1. Dank je wel! We proberen altijd onze balkons (we hebben er twee) beetje bij te houden voor de gezelligheid. Maar de planten doen het deze keer echt goed en we zullen dit jaar geen heide planten plaatsen, want dit is niet meer nodig. Ja, dit kunnen we beter aan hun overlaten, maar dit mag niet ten kosten gaan van banen.
   Fijn weekend!

 3. Dat neerslagtekort is in de loop van een paar jaar ontstaan, en zo moet het ook weer worden opgelost. Er valt wel veel regen, maar heel veel daarvan kan niet in grond doordringen, omdat de bovenlaag te hard is. Het water spoelt dan simpelweg weg.
  in feite zijn al onze milieuproblemen in de loop der jaren ontstaan, omdat groei van de economie altijd voorop stond. Zo kan het niet doorgaan, dat is duidelijk.
  Het zal allemaal inderdaad nog veel gedoe opleveren, maar ik laat het gedoe eerst even voor wat het is. Ik geniet liever van zo’n mooie regenboog als jullie hebben gemaakt.
  Fijn weekend.

  1. We vragen eerlijk gezegd ons af, waarom de toplaag zo hard geworden is? Daar moet toch een reden voor zijn. Door de droogte van vorig jaar misschien?
   Ja, die regenboog was wel heel erg mooi op die dag.
   Ook een fijn weekend.

 4. mogge Jacqueline & Ferry
  ja een pracht kadootje gaf ik mezelf hé hihi
  en het is maar 652 gram , dus zeker niet zwaar
  maar wat je zegt , ik heb weer wat uit te pluizen en te leren , komt goed
  ja ik vind cactussen ook prachtig , maar je moet er van af blijven hihi
  fijn weekend groetjes

 5. Jullie balkon ziet er met de bloemen nog prima uit. Mij planten zijn allemaal dood, dus dat wordt weer allemaal nieuwe kopen. De regen mag van mij wel even weg blijven. En wat het stikstof en grondwater betreft dat laat ik aan de professinals over. Wat een prachtige regenboog hebben jullie gefotografeerd.Ik wens jullie een heel fijn weekend
  lieve groetjes lia.

  1. Och jeetje, nu al die bloemen dood? Ja normaal gesproken bij ons ook wel. Zeker met dit koude weer. Maar ze blijven gelukkig nog steeds erg mooi. Er komt weer een heel regen gebied vanuit het noorden aan zwiepen. Daarmee zal Sinterklaas niet blij mee zijn.
   Lieven groetjes terug en fijn weekend, F&J.

 6. Het is inderdaad een heel gedoe allemaal, de ene nare kwestie na de andere

  Het gaat er steeds meer op lijken dat het een schande is om ‘gezond, tevreden en gelukkig’ te willen zijn in dit land.

  Rutte en consorten… zien alleen maar hun eigen portemonnee, en hoe vullen ze die? Door hun melkkoeien (wij dus) uit te melken tot we er dood bij neervallen

  Evengoed, van harte een heel fijn weekend gewenst. BInnen jullie eigen vierkante meters (en dat geldt voor iedereen natuurlijk) kunnen we gelukkig heel veel doen om tevreden, blij en gelukkig te zijn.

 7. Hier bloeien en geraniums ook nog volop, niet te geloven half nov.
  Maar goed de tuin is winterklaar en ook de bloembakken zullen wel de garage ingaan maar nu nog niet
  Gezellig balkonnetje en meteen een leuk uitzicht als je naar buiten kijkt.
  Groetjes en fijn weekend

 8. Heel mooi je nog bloeiende bloemen.Er zitten ook nog heel veel bladeren aan de bomen,misschien dat het toekomstig vriesweer daar verandering in brengt.Moest wel lachen,sinterklaas die met de trein in Nederland toe zou komen.Is dit dan geen klimaatsvervuiling?? De sint zou toch beter moeten weten,haha.Geniet nog van je weekend lieverds en veel groeten x

 9. mogge Jacqueline & Ferry
  ja ik moet nog wel het 1 en andere leren
  maar ben ook wel weer tevreden hoor
  de zoom is aardig gelukt als ook het gaas weg halen hihi
  die met mij er op is via de zelfontspanner op 10 seconden
  zo weer wat lezen en uitproberen
  fijne zondag groet

 10. Inderdaad wat een gedoe met die stikstof en dat grondwater, snap er ook niks meer van
  Ik was gisteren nog in een bos, op sommige plaatsen kon je bijna niet lopen zo nat!
  gelukkig heb ben jullie wel een heel mooi balkon met prachtige bloemen.

 11. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Wat fleurig is jullie balconnetje nog zeg, super.
  En hier ook zo’n mooie regenboog , kon hem helaas niet helemaal op de foto krijgen
  En wat betreft de rest, we gaan denk moeilijke tijden beleven met alles.
  De hele wereld lijkt op zijn kop te staan
  We hopen maar op betere tijden
  Wens voor nu alvast een mooie nieuwe week
  Liefs Marianne

 12. Goedemorgen Jacqueline & Ferry,
  Wat het grondwaterpeil betreft kan ik snel zijn, dat is nog te laag. Hier in de buurt waar diverse waterputten zijn gesitueerd kun je dat zien. Die zijn normaal gesproken goed gevuld maar nu staat er nog amper water in. Het lijkt alsof er veel regen valt maar het is niet genoeg.
  Ik heb zonnepanelen liggen. Om het uitzicht geef ik dan niet. Het scheelt echt een berg in de knip
  Mooie foto’s weer van jullie hand. Ik zit trouwens op mijn nieuwe stek!. Ik wens jullie een prettige week.

 13. Goedemorgen samen. Beetje late reactie maar je weet de oorzaak . Nederland wordt helemaal volgebouwd met zonnepanelen en het Nederlandse landschap is nog verder aan het vol raken en ik vind het helemaal niet mooi. Ons landschap worden verpest door al die energie parken en er komen er steeds maar meer. Het lijkt niet meer op ons oude vertrouwde Nederland is mijn mening. Ontwikkelaars verdien veel geld ermee. Maar nog even dan is alles hier gestoffeerd met zonnepanelen en als je onder weg bent zie je overal dat ze ze daar bouwen. De bescherming van het landschap is helemaal niet goed geregeld. Maar jullie balkon is heel gezellig en kleurrijk. En de regenboog was helemaal erg mooi maar ook de vlinder die even op visite kwam. Geniet van de nieuwe week en groetjes Tine

 14. Hallo lieve mensen,

  wat hebben jullie een fijn balkon en wat doen de planten het goed.
  Lekker veel kleurtjes…
  Ik zou even wachten tot het voorjaar, met de schoonmaak…
  Tenminste… de winter komt er aan en dan moet je het volgend jaar weer doen…

  Groetjes van Marlou

  1. Hi Marlou, we vragen ons af of je ons laatste logje wel gezien had?
   Heden vanmorgen hadden we ook een halve regenboog gezien aan de horizon. Buien blijven maar binnen stromen van het Noordzee. Maar dit gaat wel minderen.

   Groetjes, Ferry & Jacqueline.

 15. Dat ziet er fleurig uit nog! Wauw, dat gaat goed, maar jullie zitten hoog, en de vorst die is, is nog aan de grond he Dat is een voordeel nu van hoger wonen, zie het op mijn werk ook namelijk, daar staat de broccoli nog in bloei, hahahaha en de Oostindische kers.

  X

 16. Hallo Jaqueline en Ferry,
  Wat gaaf is de dubbele regenboog en wat is jullie balkon nog vrolijk met al die kleurtjes.
  En wat heb je site mooi gemaakt met de vallende sneeuw, mag van mij nog even weg blijven.

  Groetjes Erica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *