U vindt een unieke collectie douglas bij HOUTvakman.nl; Alles voor uw buitenproject, voordelig online & snel in huis! Douglas is enorm populair als onbehandeld tuinhout en onze product specialisten vertellen u graag waarom!

Waarom douglas?

Op dit moment is douglas een van de meest gebruikte tuinhoutsoorten in Nederland. Douglas hout is afkomstig van de douglasspar en staat bekend om haar duurzame karakter, mooie robuuste uiterlijk en warme uitstraling. De mooie vlamstructuur en warme roodachtige kleurtint(en) maakt het erg populair als (zichtbaar) constructiehout voor buiten. Als alternatief voor onbehandeld eikenhout & hardhout is douglas met name ook een voordelig alternatief op het gebied van onbehandeld tuinhout. Douglas is zowel fijnbezaagd (ruw) als geschaafd verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat fijnbezaagd douglas diverse oneffenheden aan het oppervlak bevat, evenals houtvezels en ook niet helemaal recht, haaks & maatvast zijn. Bent u op zoek naar een maatvast & glad product, kies dan zeker voor de geschaafde houtproducten!

Met een duurzaamheidsklasse 3, wat een levensduur inhoudt van 10-15 jaar is douglas vrij duurzaam, echter wel minder duurzaam dan bijv. eikenhout & de meeste hardhout soorten. Vandaar ook dat direct grondcontact vermeden moet worden. Veel voorkomende toepassingen zijn  tuinhuisjes, schuurtjes, overkappingen, gevelbekleding, schuttingen, poorten, pergola’s, & speeltoestellen. 

Moet ik het behandelen?

Nee dat hoeft niet, de meeste mensen kiezen er juist voor om het niet te behandelen. Bij buitengebruik zal het hout – naar verloop van tijd – verkleuren naar een grijze kleurtint. De vergrijzing is niet van invloed op de levensduur. Echter zal beitsen, verven en/of impregneren de levensduur van het douglas hout wel aanzienlijk verlengen. 

U bestelt rabat, planken & balken van douglas bij HOUTvakman.nl eenvoudig & voordelig online! Gaat u ook voor de warme uitstraling & optimale prijs – kwaliteit verhouding van douglas?