Als startende ondernemer ben je ambitieus en zit je boordevol plannen. Je wil het vooral goed doen en niet in een valkuil trappen. Je bedoeling is zoveel mogelijk uit je dag halen om uiteindelijk te komen tot een bloeiende zaak. Het is belangrijk om in alles het juiste evenwicht te bewaren en niet in overdrive te gaan. Wist je dat mindfulness je hierbij kan helpen? Ook volgende boeken zijn aanraders voor wie een bedrijf start en zelfs voor wie al een bedrijf heeft en nog wil bijleren om het nog beter te doen. Succesvolle ondernemers leggen je uit hoe zij denken en ondernemen en geven je tips die je niet uit schoolse boeken haalt.

Total Recall – Arnold Schwarzenegger

Iedereen kent deze man als acteur en als bodybuilder, maar Schwarzenegger was voordien al zakenman en miljonair met een eigen postorderbedrijf en investeringen in vastgoed. Vooral interessant is om te lezen hoe hij zijn concurrenten versloeg via psychologische oorlogvoering. Een inspirerend verhaal … misschien ooit goed voor een film.

Total Recall – My Unbelievably True Life Story

The snowball – Warren Buffet

Warren Buffet heeft het niet voor de cowboystijl waarmee sommige ondernemers scoren. Hij legt uit hoe je extreem succesvol kunt worden door heel rationeel, strategisch en berekenend te werk te gaan.

The Snowball – Warren Buffett and the Business of Life

Shoe Dog – Phil Knight

Knight is de oprichter van Nike, dat hij wist om te buigen tot één van de meest waardevolle merken ter wereld. Dit ging niet zonder slag of stoot. Knight kreeg veel tegenslagen te verwerken, maar wist van Nike vooral een succesverhaal te maken doordat hij zo gedreven was door zijn missie.

Shoe Dog – Het verhaal van de oprichter van Nike

I can’t make this up – Kevin Hart

Een boek dat leest als een trein, vaak met de nodige humor. Dat kan je verwachten van een acteur en comedian. Maar Hart is ook een ondernemer, die je veel advies geeft voor je persoonlijke ontwikkeling. Een tekortkoming omzetten in power is een les die je van hem kunt leren.

I Can’t Make This Up – Life Lessons

How to win at the sport of business – Mark Cuban

Als Cuban je één iets kan bijbrengen, dan is het dat je geen academische opleiding nodig hebt om het ver te schoppen. Deze investeerder en eigenaar van de Dallas Mavericks geeft je heel wat zakelijk advies en inspirerende verhalen die je kunt meenemen in je eigen succesverhaal.

How to Win at the Sport of Business – If I Can Do It, You Can Do It