Het is een feit dat het menselijk lichaam zonder sturing van het brein maar amper functioneel zou zijn. Het brein neemt als orgaan één van de meest belangrijke functies van ons lichaam in. Het is dus van belang om goed voor je brein te zorgen. Hieronder lees je hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Meditatie

Je brein krijgt op een dag te maken met veel verschillende impulsen die je opneemt vanuit je omgeving. Tegelijkertijd razen er veel gedachten door je hoofd heen. Zo mag je die ene afspraak niet missen en dien je vanavond nog even iets te doen. Om chaos te voorkomen en orde te creëren in je hoofd is het aan te raden om te beginnen met mediteren. Meditatie zorgt voor een bewezen stukje bewustheid van impulsen en gedachten en het geeft rust.

Denk positief

Negatief denken is één van de zwaarste dingen die je je brein aan kunt doen. Mensen die positief in het leven staan bereiken vaak veel meer. Een positieve gedachtegang transleert zich in een gezonder en minder zwaar belast brein. Daarnaast is positief denken ook veel leuker voor jezelf en voor de mensen om je heen. Als je bij voorbaat denkt dat iets niet gaat lukken, dan is de kans groter dat het ook daadwerkelijk niet gaat lukken. Vertrouw in jezelf en in de mensen om je heen door een positieve gedachtegang te hanteren.

Deel je dagen in

Wanneer je hoofd bomvol zit met gedachten kun je maar weinig productiviteit opbrengen. Met een goede dagindeling zorg je dat je zo veel mogelijk uit je dag haalt terwijl je overzicht biedt voor je brein. Weet wat je doet en wanneer je dat doet, vergeet daarbij niet het belang van een goede voorbereiding. Het slimst is om je dagindeling op papier of in bijvoorbeeld een app uiteen te zetten. Zo hoef je niet alles te onthouden en heb je een handig overzicht.

Beweeg voldoende

Bewegen alleen goed voor je lichaam en je spieren? Absoluut niet. Juist je brein heeft baat bij een stukje beweging. Beweging zorgt er immers voor dat er uiteindelijk meer zuurstof door je hersenen wordt gepompt, hiermee garandeer je een optimale werking van het brein. Ook stimuleert beweging de aangroei van nieuwe cellen. Daarnaast is de kans groot dat je je beter voelt na wat beweging en dat het je beter lukt om je te concentreren.