Stilte…

Komende weekend, vooral a.s. zondag de 13 van de maand oktober. Op die dag zou onze moeder 86 jaar geworden zijn. Dit is een moment voor ons om hier even stil bij te staan. Het is allemaal nog vers, want het is nog niet zo lang geleden. Het is erg stil geworden en dit merken wij hier heel erg goed. Hieronder plaatsen wij enkel foto’s o.a. van onze moeder. Daarnaast haar laatste druppel. Enkele dagen kregen we hier ook een bijzonder zonsondergang te zien, met een lichtstraal omhoog naar ons toe gericht. Of onze moeder op dat moment naar ons keek.

Bericht toegevoegd per 12 oktober:

We willen nog graag het volgende toevoegen. Natuurlijk moeten we ook vooruit gaan kijken en vooral door gaan met ons leven. We moeten wel en dit is niet anders. En dit begint ons al aardig goed te gaan. Maar natuurlijk missen we ze en overigens zou onze vader ook op 2 november jarig geweest zijn en dit zal ook niet zo lang gaan duren. De verjaardagen zal nog wel even moeilijk gaan, maar dit is bij iedereen zo.

Laatst bij gewerkt op:

33 Reacties over “Stilte…”

 1. Focus op de goede & leuke momenten in jullie leven met je moeder, het ‘treuren’ om haar heengaan mag niet eeuwig door gaan… Na de dood komt het leven, zo zeggen ze bij ons. Een heengaan vergeet je nooit, maar de hoekjes en kantjes van het gemis slijten iedere jaar iets meer af… Zo ervaar ik het, heb ook mijn ouders verloren… Maar het leven gaat door hé ?

 2. Wat een prachtige foto met de lichtstraal, ik geloof heilig in dat jullie moeder nu naar jullie kan kijken.
  Dit zijn altijd moeilijke dagen de verjaardagen, ook mijn ouders zijn allebei niet meer, maar hun verjaardag vergeet je nooit, mijn moeder overleed in 2004 en mijn vader in 2008, dat is toch al lang geleden.
  Ik wens jullie sterkte met deze dagen.
  Groetjes Irma

 3. Die speciale dagen maken het verlies extra moeilijk .Het is nog zo kort geleden allemaal en het kost heel vel tijd om te verwerken .Een mooi blog voor jullie moeder met prachtige foto’s .Heel veel sterkte .
  Liefs Elisabeth

 4. Wat een mooi gedenkplekje hebben jullie voor jullie moeder. Verjaardagen blijven moeilijk, ik ken het… Mijn vader zou ook bijna weer jarig geweest zijn. Maar: jullie doen het hartstikke goed hoor, ik denk dat jullie moeder met die lichtstraal even wilde laten zien dat ze heel trots op jullie is?

  Liefs,
  Lilian

 5. Het blijft altijd moeilijk wanneer het de eerste keer is,
  het gemis met de feestdagen en verjaardagen.
  Maar op een gegeven moment worden het alleen
  nog de mooie momenten die de boventoon.

  Wens jullie voor de komende tijd heel veel sterkte en liefde

 6. Het is nog zo kort geleden hé dat jullie haar verloren. Het verlies is nog vers en rauw. Sterkte en probeer de goede herinneringen op te roepen die je had met jullie moeder, het kan deugd doen. Sterkte.

 7. Lieve Jacqueline en Ferry
  dikke steunknuffel voor jullie op deze dag.
  Het zullen altijd moeilijke momenten blijven, maar je vindt vanzelf een weg die past bij jullie
  beleving om hiermee om te gaan
  de herinneringen zullen blijven en ook hun plekje vinden.
  Sterkte lieverds
  Liefs Marianne

 8. mogge Yova
  nu je las het misschien wel , er zijn er meer die de foto’s niet bekeken
  ja de heide en het bos hier zijn mooi om te zien , ik kom er graag
  we zullen zien wat de nieuwe week ons brengt
  fijne dag wens ik jullie ook
  groetjes

 9. Het is nog veel te vers. Mensen zeggen zo snel: “Het leven gaat door.” Maar voor jullie staat het even stil en dat mag. Iedereen bepaalt voor zichzelf hoe lang hij/zij rouwt. Neem er de tijd voor.
  Wat een prachtige foto’s! Vooral de bovenste. Er gaat zo veel troost en warmte van uit…
  Liefs en heel veel sterkte ♥

  • Hi Karel, gelukkig zit je nu wel goed. Onlangs hadden we de permalinks aangepast en de categorie benaming hebben we nu achter wegen gelaten. Omdat we toe storingen kregen en we konden zelf ook niet de pagina’s zien. En nu dus wel…
   Ook een fijne avond groetjes van ons terug.

 10. Natuurlijk is zo’n verlies nog niet verwerkt daar moet echt tijd overgaan. In elk geval sluit de mooie herinneringen in jullie hart en ik ben zeker dat jullie veel mooie herinneringen hebben. Zonder jullie ouders zouden jullie niet geboren zijn . Zij zijn de schakel naar onze voorvaderen. Die schakel is nu weg en jullie blijven wat verweesd achter. Mijn ouders zijn al heel lang overleden en ik mis die schakel nog altijd. Ik kan hun verhalen over hun ouders en grootouders niet meer horen en ik kan hetgeen ik beleef niet meer vertellen aan hen. Ik probeer zoveel als mogelijk over mijn ouders en grootouders door te vertellen aan mijn kinderen en kleinkinderen zodat ze de schakel naar het verleden zouden kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*