Portret Amber

Onze huiskonijn Amber is inmiddels 9 maanden oud en zoals we al zeiden gaat het goed met haar. Ze zit een beetje in der pubertijd en dan weten jullie vast wel wat dat kan beteken. Toch zien we nu al een beetje gebeuren dat ze in de overgang zit. Dit wil zeggen dat ze al een beetje volwassen zich gaat gedragen. Zo hard kan dit allemaal wel gaan. We maken altijd van die leuke portret opnames van onze dieren en dus ook nu de hoogste tijd voor Amber. En dit is het resultaat geworden.

We namen haar dus even mee naar de slaapkamer en dit geeft altijd de mooiste resultaat van een perfecte foto’s.

Ze bleef kalm en beheerst. Natuurlijk was ze ook wel nieuwsgierig en wie zal dit niet zo zijn? Snuffelen en vooral ruiken… Ze rook natuurlijk bekende geuren. En hierdoor bleef ze waarschijnlijk zo kalm. Maar ze kon ook snelle bewegingen maken en soms wil het maken van de nieuwe foto’s niet altijd goed lukken. Hierdoor moesten we weel enkele foto’s weg gooien. Vroeger hadden we dat bekende filmrolletje. Weten jullie dit nog?

Wel moest alle hoeken aan geloven. Ze wilde alles weten en zien wat hier allemaal te zien viel. Maar wij waren natuurlijk ook aanwezig en dit scheelde een jas.

Over enkele maanden (ergens begin van het nieuwe jaar 2020 dus…) moeten we onze Amber laten helpen. En daar zien wij natuurlijk tegenop. Nooit eerder hadden we een voedster gehad. En dit hadden we te danken aan de vergissing door een fokker. Maar we hielden al gelijk van Amber en we zijn helemaal weg van. Maar tegen die tijd moeten we toch gaan melden bij de speciale dierenarts. En natuurlijk zullen we ook speciale verslagen gaan verzorgen hierover. Maar gelukkig is het nog niet zover en dus kunnen we lekker volop genieten samen met haar. Maar één ding is wel zeker, het zal niet makkelijk voor haar zijn en voor ons. Maar zien wel. Komt allemaal wel goed.

Regelmatig wordt Amber ook los gelaten in der grote ren. Op de foto lijk deze klein, maar dit is echt niet zo. Wat ze wel de laatste tijd doet, is spelen met de bal. Dit hadden we toen voor Jimmy gekocht bij Ikea in Haarlem. Maar jullie zien het, zelfs Amber wil graag hiermee spelen en dat is toch niet voor niets geweest. We hadden toen toch een hoop ballen van gekocht. Je weet hoe een konijn hiermee kan gedragen. Amber doet dit heel voorzichtig en vooral erg leuk.

Deze foto hierboven vinden wij heel erg leuk geworden. Hier stond ze even rechtop en keek naar ons.

Ze heeft hier van alles in huis. En zo kan ze eindeloos spelen en soms ook lekker languit gaan liggen tegen de tralies van de grote ren.

Hierboven een leuk filmpje van Amber met haar spelende ballen van IKEA.

Deze foto vinden wij zelf één van de mooiste en daarom hebben we hem op glasplaat laten vast leggen en deze zou één van deze dagen nog binnen moeten komen.

Laatst bij gewerkt op:

Avatar

Beheerders: Skyblog

Leuk dat je bij ons langs komt bezoeken en eventueel gaat reageren op ons logje. We houden van dieren, natuur en leuke plekjes bezoeken in Nederland en België. Ook laten we af en toe ons weten/horen vanuit het thuisfront. Veel plezier gewenst.

39 reacties op “Portret Amber

 1. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Prachtige foto’s van Amber lieverds.
  Zij is erg gegroeid en lekker speels.
  Mijn kleinzoon heeft ook een konijn, dat is nu 9 jaar oud.
  Bedankt voor je bezoekje en reactie op mijn blogje
  Wens jullie een fijne midweek, ook al is het fris.
  Liefs Marianne

 2. Zoowww wat een schoonheid! Mooie serie hoor Jacqueline en Ferry. Ik vraag me wel eens af hoeveel foto’s jullie wel niet hebben. Inderdaad goed, dat we digitaal kunnen fotograferen tegenwoordig! Hoewel jullie archief nog steeds wel een computer vol zal zijn…
  Dankjewel voor je bezoekje Fijne dag!

 3. mogge Jacqueline en Ferry

  jij ook last van de knie , en moeilijk lopen dan
  ja het weer kan er misschien ook wel mee te maken hebben
  al die regen pppffftt
  ik houd het goed in de gaten met m’n knie
  fijne dag
  groetjes

 4. Nu zie ik wat jullie bedoelden, met ‘een volwassener koppie’! Het verschil is echt wel duidelijk. Wat een prachtbeestje, is ze! Dat jullie er tegenop zien om haar te laten helpen, kan ik me voorstellen. Dat is ook niet niks. Gelukkig duurt het nog even. Laat haar nog maar even lekker puberen met de bal, want dat doet ze goed. Leuk dat jullie die ene foto op glasplaat laten drukken, dat wordt vast prachtig. De laatste foto vind ik trouwens ook erg leuk, met die oortjes zo naar voren. Geniet van die kleine dondersteen en een fijne week nog!
  Liefs,
  Lilian

 5. Wat we eigenlijk vergeten erbij te vertellen is dat Amber heel erg knuffelbaar is. Het is overigens ook een echte schoot konijn. Ze blijft altijd bij ons liggen en liefs zo dichtbij mogelijk. Dit vind ze heel prettig. Dit komt niet zo vaak voor. Jimmy, Knabbel en Tommie wilden dit namelijk niet en wilde het liefs zo snel mogelijk weer vanaf. Dit komt heel vaak voor. Maar Amber vind dit helemaal geweldig en blijft lekker rustig en stil bij ons liggen.

 6. Prachtig dier… en dus prachtige foto’s …

  Tja verder heb ik niets met konijnen, ik weet er dus ook helemaal niks van IK ken het verschil tussen een rammelaar en een voedster maar daar houdt het dan ook gelijk weer me op.

  Hoe dan ook, Amber heeft het goed bij jullie en dat is wat telt.

  1. Wij citeren dit:

   Dit is de meest voorkomende vorm van kanker bij het konijn. Het maakt niet uit of een voedster wel of geen nest heeft gehad, leeftijd speelt wel mee. Een voedster van 4 jaar of ouder heeft een kans van 50 tot 80 % op baarmoederkanker. Waarschijnlijk hebben bepaalde rassen meer aanleg voor baarmoederkanker dan anderen, maar daar is helaas nog niet veel over bekend. Konijnen die baarmoederkanker hebben hebben (bloederige) uitvloeiing uit de geslachtsopening, pijn en uiteindelijk zullen ze er aan overlijden als er niet op tijd kan worden ingegrepen. Wil je meer weten over baarmoederkanker en de andere vormen van kanker die bij konijnen voorkomen? Lees dan het artikel over kanker bij konijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *