Praag als bestemming voor digital nomads

Praag is onlangs een van de populaire bestemmingen voor reizende zzp’ers geworden, dankzij de uitstekende vervoers-, cultuur- en internationale verbindingen. Het is in het Schengengebied van de Europese Unie, dus Europese nomaden hebben geen visum nodig om hier te verblijven. Met relatief lage kosten voor levensonderhoud, veel nachtleven en prachtige architectuur is Praag een rijzende ster in de digitale nomadenscene en een geweldige keuze voor externe werknemers die op zoek zijn naar cultuur en beloopbaarheid. Praag is goed uitgerust met een scala aan hostels, hotels en Airbnb-appartementen. In de afgelopen twee jaar zijn de kosten van levensonderhoud in Praag enigszins gestegen, dus de gemiddelde kosten van een Airbnb-appartement voor een maand bedragen ongeveer €1.500, hoewel je prachtige Airbnb-verhuur kunt vinden voor ongeveer €800 als je het hoogseizoen vermijdt. Omdat Praag een populaire vakantiebestemming is, kunnen hotelkamers vrij duur zijn, en het kost gemiddeld €2.200 voor een kamer voor een maand. Maar je kunt ook goedkope slaapzalen in hostels vinden voor minder dan €800, als je het niet erg vindt om je ruimte te delen. De goedkoopste optie is om als een local te leven in een privéhuur. Je kunt een studio-appartement met één slaapkamer vinden voor ongeveer €600 in het stadscentrum van Praag, waardoor je vrijwel overal naartoe kunt lopen waar je maar wilt.

Thailand dé bestemming voor reizende zzp’ers?

Thailand is al heel lang een van de populaire bestemmingen voor reizende zzp’ers, dankzij het geweldige weer, de bloeiende expatscene en tal van ondersteunende coworking-hubs. Maar veel van de populairste eilanden van Thailand worden overspoeld door toeristen die het er druk, lawaaieriger en vervuilder maken en de kosten van levensonderhoud opdrijven. Het prachtige eiland Koh Lanta heeft alle voordelen van het nomadenleven in Thailand, zonder de nadelen van enkele van de meer platgetreden bestemmingen. Koh Lanta biedt hotels, hostels en Airbnb-opties, allemaal tegen redelijke prijzen. De hotels van Koh Lanta bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding, met voldoende kamers die beschikbaar zijn voor ongeveer €200 voor een verblijf van een maand (en je kunt lagere aanbiedingen vinden als je goed zoekt). Een privékamer via Airbnb kan ongeveer €400 kosten, hoewel een heel appartement meer dan €1000 kan kosten. Als je een lokale bewoner hebtt die je kan helpen bij het onderhandelen over een kortetermijnhuur, kun je zelfs nog minder betalen voor meer ruimte; een studiohuur met 1 slaapkamer kost ongeveer €200 per maand.

Werken aan het strand met de zon op je gezicht in Playa del Carmen

Met prachtige stranden, fantastische eetgelegenheden, een scala aan coworking-plekken en de mogelijkheid van lage kosten van levensonderhoud, krijgt Playa del Carmen steeds meer aandacht als een van de populaire bestemmingen digital nomads. U kunt hotels, Airbnb-kamers en appartementen vinden in Playa del Carmen. Het is mogelijk om via Airbnb privékamers te vinden voor ongeveer €400, maar als je bereid bent een paar honderd meer te betalen, kun je ook een volledig appartement huren met veel moderne voorzieningen. Een privéhotelkamer kan u overal van €300 per maand tot een paar duizend kosten, en het huren van een studio-appartement met één slaapkamer kan ongeveer €500 voor een maand kosten.

Taipei

Taipei is een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar een relaxte en open stad. Je zult genieten van geweldig Aziatisch eten, een veilig en schoon grootstedelijk gebied. Als je een Amerikaan of Europeaan bent, kun je 90 dagen visumvrij blijven. Taipei staat vol met Airbnbs en hotelkamers, maar die zijn niet goedkoop. Hoewel de gemiddelde prijs voor een Airbnb-appartement €1600 voor een maand is, kun je een aantal uitstekende opties vinden voor ongeveer €700 als je goed zoekt, wat best goed is gezien het feit dat de gemiddelde privéhuur voor een appartement met één slaapkamer ongeveer €700 is. Taipei heeft veel hostels die slaapzalen aanbieden voor ongeveer €550 voor een verblijf van een maand, of je kunt een privéhotelkamer krijgen voor ongeveer €1100 per maand. Het Ximen-gebied van Taipei wordt met name aanbevolen om te genieten van het snelle stadsleven.