De meesten van ons gaan één, misschien twee keer per jaar op vakantie. Alhoewel je op vakantie wat luxer leeft dan dat je normaal gesproken doet, zijn de mogelijkheden niet onbegrensd… Dat geldt echter niet voor de rijken onder ons. Als je niet op geld hoeft te letten, kun je gaan waar je wil. Of dat nu een tropische bestemming is, of juist de Noordpool, alle opties zijn open. Sterker nog, je kunt dan een privé vliegtuig huren bij Royal Air Charters en niet in de rij hoeven te staan bij het inchecken. Wij gingen na waar én hoe miljardairs hun vakantie doorbrengen.

prive jet huren

Exclusieve, moeilijk te bereiken locaties

Het eerste dat opvalt als je kijkt naar waar miljardairs naartoe gaan op vakantie is dat dit bijna altijd exclusieve en moeilijk te bereiken locaties zijn. Blijkbaar willen de rijken onder ons het liefst afgescheiden van de rest hun vakantie vieren en het liefst komen ze daar met een helikopter, watervliegtuig of boot. Uiteraard zorgen deze dure manieren van transport er al direct voor dat slechts enkele dit kunnen betalen, waardoor die privacy direct wordt gegarandeerd. 

Calivigny Island in de Caraïbéen

Zo kun je voor ongeveer 165.000 dollar per nacht vakantie vieren op Calivigny Island, een eiland dicht bij de zuidkust van Grenada in de Caraïben en eigendom van een Franse zakenman. Inbegrepen is het verblijf in de villa die op het eiland is gebouwd, die onder andere beschikt over 5 jacuzzi’s. Privacy gegarandeerd.

Andere populaire bestemmingen van de superrijken

Enkele van de populaire reisbestemmingen van de gefortuneerde mensen ter wereld zijn de Salar de Uyuni zoutwoestijn in Bolivia, Lapland in Zweden en de Emerald Kust van Nicaragua. Extremere bestemmingen zijn onder meer Afghanistan en Soedan. Gevaarlijke plekken  blijken ook vaak een aantrekkelijke bestemming te zijn voor de superrijken.

Bizarre en schandalige verzoeken

Veel miljardairs of multimiljonairs deinzen er niet voor terug om bizarre of schandalige verzoeken te eisen van hun vakantie adressen. Als geld geen rol speelt, is alles mogelijk. Zo staat het personeel van het Beverly Hills Hotel in Los Angeles nergens meer van te kijken. Zo stond een rijke hotelgast erop dat iedereen zijn hond toesprak in, wat hij noemde ‚hondentaal’. Ook een Europees gezin maakte het onlangs erg bont: gedurende hun verblijf van een maand eisten zij iedere dag gloednieuwe, nog nooit eerder gebruikte lakens die op voorhand met een speciaal wasmiddel moesten worden voorgewassen.

De ‘vakantie sensatie’

Voor diegenen die alles al gezien hebben en stilaan verveeld geraken, is een zogenaamde ‘vakantie sensatie’ de ideale oplossing. Zo bestaan er speciale reisbureaus die zelfs de meest verveelde vakantieganger kan verrassen met unieke, op maat gemaakte tours. Dat gaat van een privé vuurwerkshow tot een ballonvaart boven de Noordpool om ijsberen te spotten. De overtreffende trap daarvan is dan weer een familie die 1.5 miljoen dollar neertelde voor hun unieke vakantie in Birma. Wat ze voor dit bedrag kregen? Een zegen van de hoofdmonnik van een traditioneel boeddhistisch klooster en de deelname aan een prachtige openingsceremonie voor 14 jonge monniken in spe, waar ze onder meer mochten helpen bij het kaalscheren van hun hoofden.

Ook de kinderen van de super rijken moeten natuurlijk op vakantie niets tekort komen. Zo organiseerde een reisagent een speciale kerstreis naar de Noordpool voor een miljardairsfamilie, zodat de kinderen de Kerstman een handje konden helpen.