Veel mensen verlangen naar een grote tuin waarin ze uren kunnen wandelen en kunnen genieten van het groen. Echter heeft niet iedereen zo’n tuin tot beschikking. In Nederland hebben veel mensen een tuin die grenst aan die van de buren. Daarentegen is het wel mogelijk om je tuin optisch groter te laten lijken. Om dit te bereiken moet je jezelf eigenlijk een beetje voor de gek houden. Hierbij moet je gebruik maken van je eigen creativiteit. In dit blogartikel geven wij verschillende tips die jij kan gebruiken om je tuin groter te laten lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Maak gebruik van licht

Als je ‘s avonds ook gebruik wil maken van de tuin is licht in de tuin erg handig. Wanneer er geen licht in de tuin is, is er ook geen diepte. Wanneer het donker is lijkt de tuin net een zwart gat zonder verlichting. De oplossing is dus het aanschaffen van tuinverlichting. Op deze manier kan je diepte creëren in je tuin door gebruik te maken van verlichting in de tuin.

Verschillen in hoogte

Een andere manier om je tuin groter te laten lijken is door middel van hoogteverschillen. Leg bijvoorbeeld je terras hoger aan dan de rest van de tuin om de illusie te creëren van een grote tuin. Ook al zijn het maar enkele traptreden, hierdoor lijkt je tuin echt groter. 

Maak gebruik van horizontale planken

In Nederland hebben veel mensen een schutting tussen de eigen tuin en die van de buren staan. Dit kan prima in een kleine tuin, maar niet elke schutting laat je tuin groter lijken. Verticale strepen op de schutting geven een ander effect dan horizontale strepen. Dit is te vergelijken met een t-shirt. Een schutting met horizontale planken laten je tuin groter lijken dan dat het in de werkelijkheid is. Je tuin lijkt hierdoor langer omdat de diepte van je tuin wordt geaccentueerd. Het schilderen van je schutting naar een donkere kleur kan er ook voor zorgen om je tuin groter te laten lijken.

Ben jij zelf nog op zoek naar hekwerk of een andere tuinafscheiding? Wij raden Hekwerkonline aan. Hekwerkonline heeft een breed aanbod in hekwerken en schuttingen.