We beginnen met ons nieuwe thema met de naam Burgers’ Zoo dierentuin in Arnhem. Eerder waren we vorig jaar naar de dierentuin Amersfoort geweest. De foto verslag hiervan hadden jullie al kunnen volgen. Vanaf vandaag nieuwe foto verslag van de dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. En dat was afgelopen zomer 2019 geweest. Het is een mooie verslag geworden en die willen we graag de komende tijd met jullie gaan delen. Uiteraard komen ook andere onderwerpen voorbij. Want dit weten we zeker, er gaat wel één of ander bij ons gebeuren. Maar dit laten we nog eventjes links liggen.

Het was op die dag aardig goed bewolkt toen we met z’n drieën er heen gingen. Af en toe ging het zelfs regenen en moesten we hier en daar gaan schuilen. En het werd zelfs af en toe wat donker, maar dit bleef ons grotendeels goed bespaard gebleven. Die mazzel hadden we gelukkig wel.

Als eerste kregen we bij de ingang het plattegrond bord te zien. Er zijn ook duidelijk verwijs borden aanwezig met volg nummers. Elke onderdeel heeft ook haar eigen naam gekregen en zo hadden we toen een duidelijk overzicht van deze dierenpark. Maar dit kan altijd veranderen en dit doen ze dan ook bewust om speciale redenen, bijvoorbeeld tijdens de bouw werkzaamheden die regelmatig wel eens voorkomt.

Welbekende ingang van Burgers’ Zoo is altijd zo gebleven. Dit zal ongetwijfeld ook altijd zo blijven. Dit is ook herkenning startpunt van deze dierenpark. Vele van jullie zullen dit wel herkennen.

Voordat we in gingen, draaiden we hier nog even om en namen vervolgens deze foto. Hier staan reusachtige standbeelden van bekende dieren. Kinderen spelen hier graag mee en jullie zien het al dat de bestrating hier een beetje vochtig waren.

Nadat we net de ingang gepasseerd zijn, zagen we dit overdekte hutten staan en aan de rechterkant zagen we zoals altijd al eerste dieren staan en zwemmen.

En dit zijn Zwartvoetpinguïns die ongeveer wel 3 kg zwaar kunnen worden. Deze soort valt onder bedreigde diersoorten. Grotendeels komt dit door de klimaat verandering en door de mens. Hun gebied wordt namelijk vernield door de mens. Ze kunnen 15 jaar worden.

Ze leven graag in groepsverband en ze zitten niet graag stil. Tenzij ze aan het broeden zijn. Dit is weer een heel ander verhaal natuurlijk.

Ze leven ook graag bij de rotsen en groen. Ze schuilen graag ergens onder. Slapen doen ze natuurlijk ook graag in hun hollen.

En ze zwemmen hier heel graag in het stromend water.

Ze spelen ook graag een soort tik spelletje in het water en af en toe ook op het droogte.

En dit zijn ringstaartmaki’s en ook dus een bedreigde diersoort op deze wereld. Ze kunnen maar liefs 27 jaar oud worden. Mooie leeftijd eigenlijk. In de droge bossen van Madagaskar kan het ’s nachts bitterkoud worden. ‘s Ochtends draaien de ringstaartmaki’s daarom hun buik naar de aangenaam warme ochtendzon en spreiden ze hun armen. Ze warmen lekker op in de zon! Dit gedrag zie je ook in de dierentuin vaak, vooral als in het wat koelere jaargetijde de zon eens plotseling te voorschijn komt. Door dit ‘aanbidden van de zon’ werden de ringstaartmaki’s vroeger op Madagaskar als heilige dieren beschouwd.

Aziatische olifant bij Burgers’ Zoo hebben prima locatie waar ze graag bevinden. Hun leefgebied is uiterst hier geschikt voor. Hun omgeving is bosrijk. Ook dier is een bedreigde diersoort. Dus al deze dieren we hier hebben laten zien (deze keer dus), zijn helaas allemaal bedreigd. Eigenlijk is dit niet normaal meer. Het lijkt steeds erger te gaan worden. Denk maar in Australië met zeer grote bosbranden van afgelopen maanden. Daar zijn miljoenen diersoorten ten onder gegaan. Gelukkig valt er op dit moment veel regen en ze hebben nu ook last van overstromingen. Ook daar kunnen de dieren heel erg last van krijgen. Eigenlijk is het nooit goed meer. Hoe houd men dit weer in goede lijnen?

Aziatische olifanten lusten graag gras, bladeren, takken en plantenwortels en ze kunnen wel 60 jaar worden in het wild. Als alles goed gaat dan… Vrouwtjes olifanten leven graag in groepen en de mannen dus weer niet.

Wanneer deze olifant soort echt boos wordt, dan kun je beter maken dat je weg komt. Ze kunnen namelijk met hun slurf en slagtanden complete voertuigen zoals auto’s zo in de lucht vast pakken en weg slingeren. Heel vaak blijft dit soort voertuigen helemaal niks meer van over, als ze eenmaal hun smaak te pakken hebben gekregen. Dit zijn ook heilige dieren in bepaalde landen. Helaas worden ze niet altijd goed behandeld en zitten ze vaak vast met hun poten aan de kettingen. Hun poten kunnen hierdoor zelfs gaan breken of zelfs gaan ontsteken. Vreselijk om te zien. We steunen daarom ook heel graag voor een stichting, die hier iets aan doen. Er zijn zelfs speciale olifanten ziekenhuizen wereldwijd. En daar geven we af en toe onze geld aan deze goede doel weg!

We hopen dat jullie van de eerste aflevering hebben genoten met ons. Dit doen we regelmatig heel graag. Ferry & Jacqueline zijn immers echte dierenvrienden en vele van jullie wisten dit al. De dieren hebben helaas wereldwijd onze hulp echt nodig. Het gaat helaas niet goed met onze moeder planeet Aarde. We proberen en vele andere iets aan te doen. Alle klein beetje hulp zijn mooi mee genomen!

Ons nieuwe thema; Burgers’ Zoo

38 reacties over “Ons nieuwe thema; Burgers’ Zoo

 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 17.02.09
  Permalink

  Weer een mooie fotoreeks van deze zoo Zoals Jullie zeggen de dieren hebben onze hulp nodig omdat we ze ook hebben uitgebuit he Groetjes

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 17.34.33
  Permalink

  Dat is wel heel lang geleden dat wij daar waren en nogal wat veranderd in de tussentijd.
  Denk al wel 30 jaar terug…
  Mooi om dat nu in jullie blog te kunnen zien
  Groetjes

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 18.08.07
  Permalink

  Wat een mooie serie foto’s weer .Ik ben daar nog nooit geweest .Het lijkt mij een prachtig park als je van dierentuinen houd .Ik hou er zelf niet van maar ja toen mijn kinderen klein waren gingen we wel natuurlijk ,ook met onze oudste kleinzoon destijds zijn we er regelmatig geweest toen hij nog klein was .
  Liefs Elisabeth

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 19.12.57
  Permalink

  Daar waren een paar jaar geleden nog. Mooie zoo, mooie dieren.
  We hebben er met plezier rondgelopen, het is echt een dieren’park’.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 19.26.05
  Permalink

  Jeejjjj! Mijn favoriete dieren, de ringstaartmaki’s! Leuke foto’s weer. De buikschuivende pinguin vind ik heel leuk (gelukkig hebben ze hier nier van die grote lelijke labels aan hun vinnen) en die van de etende olifant is ook super! Het is voor mij echt lang geleden dat ik daar ben geweest, dus ik kijk er naar uit jullie vervolgserie te zien.
  Fijne week alvast!
  Liefs,
  Lilian

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 19.33.15
  Permalink

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  Prachtige foto’s alweer, maar dat kennen we van jullie he.
  wij waren daar zo’n jaar of 10 geleden met de kinderen en kleinkinderen
  De tijd gaat snel .
  Ik heb nu in elk geval hier weer van genoten.
  Het weekend is bijna om, dus wens ik jullie een mooie start v/d nieuwe week.
  Liefs Marianne

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 19.51.34
  Permalink

  Mooie serie weer van dit bezoek aan de dierentuin
  Behalve de dieren vind ik ook de grote klauterbeelden en de schemerlamp aan het begin erg leuk.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 19.59.05
  Permalink

  ha die Jacqueline & Ferry
  ja het is genieten daar , ik heb er eind september vorig jaar een abonnement genomen , zo mooi vond ik het er
  ja deze dieren die jullie lieten zien hebben het net als eigenlijk alle dieren op aarde moeilijk door toedoen van de mens
  fijne avond groet

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 20.32.01
  Permalink

  De volgende prachtige dierentuin alweer. Dat wordt weer smullen. Van deze is het alweer wat langer geleden dat ik daar was, denk wel een jaar of vier, vijf. De dieren hebben daar een onbezorgd leven, dat zouden alle dieren eigenlijk moeten hebben.

  Love as always
  Di mario

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 21.14.58
  Permalink

  Dat is een dierenpark waar ik ook graag komt en het is erg leuk om het door jullie ogen eens te mogen zien en deze foto’s waren al heel erg mooi. En de ringstaartmaki’s zijn van die grappige dieren als je ze hoort kwebbelen op hun manier. Ook eens een YT filmpje van gemaakt.Ik wens jullie fijne nieuwe week en bedankt voor de reactie op mijn wandeling in de vroege morgen.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 22.09.35
  Permalink

  Goeie avond Jacqueline en Ferry, Ik herken het niet Ik ben er nog nooit geweest en zal er nooit komen maar dat is niet erg denk ik. Valt me nu de achtergrond van jullie blog op. Die is toch echt super al zie ik ‘m niet volledig.
  Als ik zo de plattegrond van de zoo zie is het een behoorlijk park en dat zie ik ook al aan de foto’s. Prachtig zoals gewoonlijk. Die olifant kan overal bij met z’n slurf
  Het is alweer bijna maandag, en ik wens jullie een prettige week.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 19 januari 2020 om 22.32.02
  Permalink

  Wat leuk Burgers’ Zoo, ben er vaak geweest.
  De ingang is zeker heel bekend.
  Een heel diervriendelijke dierentuin is het, heb genoten van jullie verslag. Hans

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 20 januari 2020 om 05.29.13
  Permalink

  ik bezoek ook graag een dierentuin, maar het is spijtig dat het zo ver is
  dit jaar ga ik nog eens naar plankendael
  Jullie foto’s doen me steeds weer zin krijgen in een dierentuinbezoekje
  .* Een @->- voor jou.

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 20 januari 2020 om 09.49.07
  Permalink

  Prachtige foto’s van de dierentuin burgers zoo zijn dit.
  Ik hoop in februari daar ook weer heen te kunnen gaan.
  Ik heb helaas niet alles gelezen hoor, dat lukt nog niet.
  Ik houd mij nog nog rustig, kan niet te lang achter de pc zitten, want dan gaan mijn ogen pijn doen.
  Groetjes Irma

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 20 januari 2020 om 11.30.33
  Permalink

  knappe foto’s uit deze zoo een jullie uitleg maakt zo’n logje af

  ik kijk al uit naar het vervolg

  prettige start van de week gewenst F& J

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 20 januari 2020 om 13.15.55
  Permalink

  ik ben blij dat jullie van m’n foto’s genoten
  had geluk en trof vele herten , en ja ook een stukje skelet
  klopt jullie wonen er vlak bij , dus ik zou zeggen , als de dagen wat langer zijn en warmer , een aanrader om eens te wandeln
  fijne middag groet

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 20 januari 2020 om 14.03.32
  Permalink

  Heerlijk om met jullie mee te wandelen. Ik ben hier namelijk nog nooit geweest. En zo weet ik toch een klein beetje hoe mooi het daar is en wat voor beesten er allemaal leven. De foto’s zijn weer super mooi.
  lieve groetjes lia.

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 20 januari 2020 om 21.05.33
  Permalink

  Zo de eerste serie zit er weer op. Leuk verslag en ik kijk al uit naar de volgende.
  Dierentuinen zijn altijd leuk. Verveelt gewoon nooit.

  Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 21 januari 2020 om 09.08.17
  Permalink

  Het is een prachtige dierentuin, ik ben er afgelopen zomer ook geweest.
  Ik kijk uit naar jullie mooie foto’s en serie.

  Fijne dag met groet,
  Hilly

  Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 21 januari 2020 om 09.45.23
  Permalink

  Pinquins zijn leuk! hahahahaha

  Prachtige eerste serie hebben jullie weer neer gezet. Het is alweer even geleden, echt jaren geleden dat ik voor het laatst in Brugers Zoo was. er was een tijd dat ik er elk jaar zat. Ocean was toen mijn favoriet.

  X

  Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 21 januari 2020 om 12.35.07
  Permalink

  Mooie serie foto’s, zoals we gewend zijn… en ja dit park ken ik ook op mijn duimpje, puur genieten elke keer weer…

  En de foto’s van Pinky zijn natuurlijk geweldig, daar wordt ik altijd blij van Was Saba niet voor de camera te krijgen of zit zij in de volgende serie?

  Leuk ook dat jullie de kopfoto ook in Burgers Zoo Thema hebben gedaan, de mangrove is echt een prachtige aanwinst voor het park, vind ik.

  Fijne dag, groetjes

  Beantwoorden
  • Avatar
   dinsdag 21 januari 2020 om 12.43.33
   Permalink

   Dank je wel en helaas hadden we geen Saba olifant uit Zweden voor ons ogen kunnen krijgen. Nog niet ieder geval… Ja, dit is ons thema op dit moment. Burgers’Zoo vanuit Arnhem. Wij hebben de zin hierin. De volgende ligt alweer klaar…

   Jij ook een fijne dag gewenst en groetjes terug.

   Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 21 januari 2020 om 14.15.59
  Permalink

  Helemaal nieuw voor mij, ben best benieuwd. Altijd leuk hoe jullie weten te vertellen over de parken en de inwoners!

  Beantwoorden
 • Avatar
  woensdag 22 januari 2020 om 08.28.49
  Permalink

  Leuk leuk leuk! Ik vind Burgers Zoo echt leuk. Natuurlijk heb ik genoten van dit artikel smile. Ik kijk uit naar de nieuwe blogs.

  Beantwoorden
 • Avatar
  woensdag 22 januari 2020 om 08.52.34
  Permalink

  mogge Jacqueline & Ferry
  ja een mooie pps hé van die prachtige dieren , jammer dat hun leefgebied zo wordt aangetast
  ook hier geen prettig weer , dat ik heb het wandelen ff op laag pitje gezet hihi
  ja 70 km in 3 weken , niet slecht voor een oude man hohoho
  ik moet/wil nog 6kg meer kwijt , maar doe dat kalm aan
  groetjes

  Beantwoorden
 • Avatar
  woensdag 22 januari 2020 om 19.42.02
  Permalink

  Ha lieve mensen,

  wat hebben jullie een mooi verslag gemaakt van de Burger’s Zoo. Je krijgt gewoon zin om er naar toe te gaan.
  Het valt me op, dat de dieren zo mooi leven daar. Bijna als in de vrije natuur.
  Mooie natuurlijke “woningen” voor ze.

  Dank je wel!

  Groetjes van Marlou

  Beantwoorden
 • Avatar
  vrijdag 24 januari 2020 om 21.19.34
  Permalink

  schitterende foto van dit dierenpark laten jullie hier weer zien, leuk weer zo’n vervolg thema, hopelijk ka is de volgen editie’s ook weer zien was even raar dat ik de nieuw blogs niet kon zien, maar dat probleem is ook weer opgelost

  Beantwoorden
  • Avatar
   vrijdag 24 januari 2020 om 21.26.33
   Permalink

   We zijn ieder geval blij dat je weer vanouds bij ons kan zien. We hebben die probleem opgelost. Fijn weekend en jij ook bedankt voor je reacties hier en via de mail.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *