Als eigenaar van een tattoo shop ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om extra klanten naar je shop te krijgen. Zo zorg je er in de eerste plaats voor dat je goede tattoo artists in dienst hebt. Zij leveren het allermooiste werk en vormen de juiste basis. Daarnaast kun je erover nadenken om extra diensten aan te bieden. De meeste mensen die kiezen voor een tattoo, geven veel om hun uiterlijke verzorging. Vaak hebben ze ook interesse in andere manieren om hun lichaam nog mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan piercings of curations in het oor. Met prachtige versieringen in je oor kun je een echt statement maken en ook zorgen ze voor een schitterende, originele uitstraling. Wil je ook dit soort behandelingen in je tattoo shop gaan aanbieden? Dan doe je er goed aan om een speciale ear piercing course te volgen. Hiervoor kun je terecht bij verschillende aanbieders, waaronder Inksane.

Waarom een ear piercing course volgen?

Het aanbrengen van piercings en ear curations is echt een vak apart. Het moet veilig en verantwoord gebeuren en daarnaast wil je natuurlijk ook kwaliteit afleveren. Op die manier zorg je ervoor dat je klanten 100% tevreden jouw tattoo shop verlaten en dat ze geen last krijgen van een ontsteking of zelfs een infectie. Daarnaast is het ook economisch gezien ontzettend slim om een cursus te volgen. Piercen is een relatief eenvoudige behandeling die enorm winstgevend kan zijn. In de meeste gevallen levert het je per sessie een stuk meer winst op dan andere schoonheidsbehandelingen.

Wat leer je tijdens de cursus?

De cursus van Inksane leert je alles wat je moet weten om een goede piercer te worden. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheidsvoorschriften, waardoor je altijd hygiënisch en veilig werkt. Dit heeft zowel betrekking op het behandelen van je klant als de manier waarop je het benodigde gereedschap dient te reinigen. Daarnaast leer je alles over het piercen zelf. Naast oorpiercings zijn er immers nog veel meer andere opties. Ook is er ontzettend veel keuze als het gaat om sieraden. Jij leert alles over het gebruik van de juiste sieraden en materialen bij het zetten van een piercing. Verder krijg je meer te horen over leeftijdsbeperkingen bij het piercen, het genezingsproces en de manier waarop gepiercete huid behandeld moet worden.

Wat kun je na de ear piercing course?

Na de cursus, die je overigens online kunt volgen, ben je helemaal klaar voor het echte werk. Je kunt direct aan de slag als piercer in je eigen tattoo shop!