Kartonnen pennen

Het antwoord is nee… jullie allemaal zeker niet geblokt door ons. Helaas gebeurde dit door een storing. Afgelopen vanmorgen kregen we een update van WordPress binnen en deze werd automatisch erin gezet. Hierdoor kregen we tijdelijk problemen. Men kon geen logjes meer zien, laat staan reageren bij ons. Onze excuses hiervoor. We hebben zojuist de laatste backup terug gezet en ook de permalinks aangepast. Door deze handelingen kregen we gelukkig onze website weer goed werkend terug! Maar goed… nu heel wat anders. Onlangs bestelde wij iets via het internet en een dag later werd dat pakketje keurig op tijd bezorgd. Bij het open maken zagen we 3 (gratis) pennen erbij liggen en ze waren ook van karton! Nog nooit eerder hadden we dit gezien. Maar op het internet zijn ze volop te krijgen. Ook dit is weer goed voor ons klimaat. Deze onderwerp horen en zien we dagelijks op de tv en radio. Het is niet te geloven en dit gaat ons balen geld kosten. Rekent maar hierop. Geld moet gaan rollen… maar waar vandaan dan?

Dit zijn die kartonnen pennen. We kregen er drie stuks van. Zelfs de houder is van hout of misschien zelfs ook van karton.

Dit is onze vraag op dit moment. Wij zelf doen we een beetje met scheiden van afval. Gelukkig hebben wij hier verschillende bakken/containers staan. En we bewaren oude batterijen. Dit willen we ook gaan verminderen, door iets te laden bijvoorbeeld. Wat nog meer? O ja, aan energie, spaarlampen bijvoorbeeld. Dit laatste hebben we nu door het hele huis en dit merken we wel aan onze verbruik en rekening. Ongetwijfeld zullen we dit jaar ook wat aardig terug ontvangen.

Tegenwoordig heb je ook kartonnen bekers, lepels, rietjes en ga zo maar door. Maar hoe zit het dan met al die zwart/grijze vuilniszakken dan? Dit is toch ook van plastic?

En als het zo door gaat, dan zullen de koppen en de aanklik dingen aan de bovenkant van de pennen ook van karton/hout worden. Of hebben ze dit nu al? Dit weten we nog niet. Maar dit vinden wij heel erg leuk en apart om te zien mee te maken. De tijden zullen gaan veranderen. tot hoever kunnen we dan gaan?

Laatst bij gewerkt op:

29 Reacties over “Kartonnen pennen”

 1. Grappige dingen, heb ik nog nergens gezien.
  De wereld redden zal me niet lukken maar ik doe mijn best tegen het broeikaseffect.
  Zonnepanelen, spaarlampen.
  Zuinig met energie ben ik vanzelf met een klein huishouden.

 2. Goedenavond lieve Jacqueline en Ferry,
  Das erg balen als je site niet werkt he, maar gelukkig alles weer oke.
  En die pennen zien er leuk uit, maar tegenwoordig minder nodig toch.
  Iedereen heeft alles in zijn smartphone staan of laptop.
  Komt geen pen aan te pas.
  Bedankt voor je bezoekjes lieverd.
  Liefs Marianne

 3. ha die Yova
  ja ik kon geen reactie kwijt , als antwoordt op die van jullie , over de piraten zenders
  Veronica heeft een keer op strand gelegen ja

  ik ben ook voor die pennen van Karton
  doe hier ook afval scheiden , er liggen zonnepanelen op het dak
  en gebruik weinig water en gas

  fijne avond groet

 4. Gelukkig is de en update van WordPress goed verlopen.
  Mak wel zoveel mogelijk een back-up van de log, maar de automatisch update is soms wel lastig.
  Nou kartonnen balpen heb ik al meer ontvangen en vind het een goede oplossing, tegen plastic. Hans

 5. Wat een leuk idee, die kartonnen pennen!
  Wij proberen daar waar mogelijk ons steentje bij te dragen. We scheiden b.v. grijs afval, groen afval, papier, glas, plastic en blik. Verder hebben we alleen nog spaarlampen, groene energie en proberen we niet onnodig veel autokilometers te maken.

 6. Dat is leuk het is voor het eerst dat ik over kartonnen pennen lees.
  Ledlampen heb ik haast door heel het huis.
  Zo proberen we allemaal een steentje bij te dragen.
  Wat ook leuk is om veel dingen her te gebruiken.
  enveloppe als boodschappenbriefjes, het zijn maar kleine dingetjes
  maar alle kleine beetjes helpen.

  Groetjes Erica

 7. goedemorgen Ferry en Jacqueline
  Ik ben ook helemaal voor de kartonnen pennen. Ik probeer ook zo min mogelijk plastic te gebruiken. En in plaats van plastic water flesjes een glazen karaf met water.
  fijne woensdag
  lieve groetjes
  lia.

 8. Ik vind ze heel leuk die kartonnen pennen, ook veel beter voor het milieu.
  Wij scheiden ook zoveel mogelijk, plastich gaat in een aparte zak.
  Plastich water flesjes gebruik ik al helemaal niet, drink gewoon water uit de kraan.
  Ik ben blij voor jullie dat alles weer goed werkt met het blog.
  Groetjes Irma

 9. Bestellen doe ik nooit op internet maar had deze pennen weleens gezien in de boekenwinkel hier maar niet echt aandacht aangegeven. Ik ben ook hiervoor want het is veel beter. En wij scheiden hier ook van alles, maar had weleens gezien dat als men vuil ophaalde alles in enen wagen deed en dat vond ik wel vreemd. Of het wordt gescheiden binnen in, dat weet ik natuurlijk niet. Blogspot heeft ook zo een nieuwe update en heb al geprobeerd, maar jullie en anderen worden reacties dan aangeduid als anoniem dat vond ik ook weer vreemd. Maar zien hoe dit verloopt. Gelukkig doet alles het bij jullie weer. Groetjes Tine

 10. Leuk idee, maar er zal toch wel meer moeten gebeuren om de wereld te ” redden”. In de Colruyt( warenhuis) geven ze de klanten vijf gratis stoffen zakjes waar je in het vervolg je fruit en groenten kan in stoppen. Straks liggen er geen plastiek zakjes meer dus hebben ze het zo opgelost. Later kan je dan die zakjes nog bijkopen. Als kind heb ik nog geweten dat fruit en groenen gewogen werden en dan moest je die in een meegebrachte tas stoppen. Koffie, thee, bloem, suiker… zaten in tonnen en dat werd dan in papieren puntzakjes gevuld zoveel als je bestelde. Ach in feite keren we een beetje terug naar vroeger. Het is natuurlijk wennen want we zijn verwend geworden. Als iedereen zijn best doet en vermijdt om afval zomaar in de natuur te gooien dan zijn we al aardig op weg!

 11. mogge Yova
  wat het ook was , ik kan weer reageren hier
  jij de stad in en gelijk naar de tandarts , ja er is kans op een bui
  ik wil een klein fietsritje maken , maar zo eerst ff wat HH nog
  geniet de dag
  groetjes

 12. Als iedereen op onze wereldbol meedoet om onze milieu voetafdruk zo klein mogelijk te houden dan is het goed. Maar als je buiten Europa kijkt, is het maar een vies en vuil boeltje hoor.
  Wat wij hier allemaal doen voor een propere, gezonde wereld is maar een druppel op een hete plaat , wereldwijd gezien dan.
  Er is nog heel veel werk te doen hé ?

 13. De pech vogel blijft jullie wel volgen op internet

  nog nooit eerder gezien kartonnen pennen
  wat een leuk idee, maar voor karton hebben we weer hout nodig?
  daar worden dan weer bossen voor gekapt, heelmaal geen pennen meer kan ook niet
  hoewel ik niet veel schrijf maar soms heb je toch echt een pen nodig

  Groet, bram

 14. Ik kende ze, de kartonnen pennen en ik vind het ook wel een goed plan. Al hebben ze inderdaad een nadeel: je moet er echt geen water op laten vallen (en kluiven is ook geen goed idee)
  Wat is de lay-out weer mooi… Dat eekhoorntje, echt lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*