Een foodtruck beginnen

Het idee van foodtrucks riep vroeger beelden op van niet zo’n mooie trucks die slecht, vettig voedsel verkochten en vele calorieën vertegenwoordigen. Maar tijden veranderen. Nou hebben restaurantketens en fijnproevers allemaal dit idee en hebben succes. Eens was het bekend als de ‘kakkerlakken’ van eet industrie, nu is het uitgegroeid tot een van de meest gewilde eetgelegenheden in de grote steden. Als je je eigen kleine bedrijf wilt starten – en je niet de traditionele kantoor- of winkel route wilt volgen – dan kun je overwegen om een ​​foodtruck onderneming beginnen. Het gaat echter niet enkel over rozen. Werkweken van 60 uur zijn dan ook geen uitzondering in dit geval. Het voordeel is dan wel weer dat de opbrengsten zeer goed kunnen zijn. Daarnaast is er veel aandacht voor de zaak via de social media. Men komt graag naar je zaak zodra je aankomt, tot de voldoening als ondernemer dat je de hongerigen een goede maaltijd aanbiedt. Lijkt dit bovenstaande je persoonlijk wel iets om te doen? Lees dan zeker het volgende stappenplan om een foodtruck kopen en foodtruck onderneming beginnen

foodtruck kopen

Een foodtruck kopen

Wanneer uw budget nog niet toereikend is, kunt u beginnen met een food cart. Die zou u al moeten kunnen vinden voor ongeveer € 1500, een stuk minder dan de € 80.000 die nodig is voor een gloednieuwe truck met alles erop en eraan. Hoe komt de prijs zo hoog? Gezondheidsregels zijn hetzelfde zoals die bij restaurants. Wanneer je een vrachtwagen wilt kopen zonder teveel kosten te maken, kun je een tweedehands foodtruck vinden tussen €17.000 en €35.000. Alvorens je een truck of kar gaat regelen, is een inventaris voor jouw op te richten bedrijf belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld warme gerechten zoals pizza gaat verkopen, is een grote truck wel vereist. Je zou daarentegen in jouw huis of commerciële keuken van tevoren eten kunt bereiden, dan kunnen de spullen warm blijven in de kar dan wel een kleinere truck. Hotdog Verkopers zullen bijvoorbeeld net zo goed hun hot dogs warm moeten houden op de stoep. Omdat dit de grootste kostenpost zal zijn in jouw nieuwe bedrijf, moet je het goed aanpakken. Je wilt tenslotte geen €35.000 uitgeven bij een foodtruck kopen, als je het tevens kan doen met een kleine kar van € 1.500.

In welke niche ga je je foodtruck onderneming beginnen

Vergeet de taco’s en de standaard sandwiches. Tegenwoordig serveren trucks delicatessen, gastronomische gerechten en de specialiteiten zoals exclusieve chocolade, unieke cupcakes. Het belangrijkste is om uw eigen niche te vinden om zodoende succesvol te worden. Onderzoek wat in uw gebied al aan bod komt, en bedenk dan uw eigen creatie. Zo kan een foodtruck beginnen een succesvol verhaal worden.

foodtruck beginnen

Financieren van jouw foodtruck onderneming

Stel een financieringsplan op zodra je hebt berekend wat het gehele verhaal zou moeten gaan kosten met alle aankopen en kosten die daarmee gepaard zullen gaan. Mogelijk vind je een financieringsoptie bij de eigenaar van jouw vrachtwagen, of moet je op andere plekken kijken om tot een financiering te komen voor jouw op te starten bedrijf, bijvoorbeeld door bij een bank een lening aan te vragen of kredietvereniging om een zakelijke lening te krijgen, of gebruik de beschikbare leen netwerken of je kunt bijvoorbeeld aan familie of vrienden vragen om een lening. Zoek uit hoeveel van een aanbetaling je je kunt permitteren en welke rente je verschuldigd bent over de looptijd van de lening.

Vergunningen en regelgeving

Niets is eenvoudig in de kleine zakenwereld, en je kan niet zomaar een kar of een foodtruck besturen en deze opzetten op de plek van je keuze. Eke stad heeft zo zijn eigen vereisten met de daarbij horende certificaten van gezondheidsafdelingen, beperkingen voor parkeren, een vergunning voor je truck. Vraag daarom bij jouw eigen gemeente een vergunning aan, elke gemeente heeft andere regels. Wees voorbereid op obstakels. Vele steden stellen bijvoorbeeld een maximum aan de vergunningen voor een truck. Als het maximum is bereikt, sta je op een lange wachtlijst, aangezien sommige vergunningen pas na 15 jaar verlopen. Andere gemeenschappen staan ​​niet toe dat voedselkarren of vrachtwagens gaan parkeren op plekken die zijn gevestigd in de openbare ruimte; je zult op eigen gelegenheid moeten zorgen voor een plek die ook is gevestigd waar en toegang tot een gebied met de juiste hoeveelheid potentiële klanten, dit kan lastig zijn. Als je eenmaal weet hoe je vergunningen gaat regelen, gaat het ondernemen een stuk soepeler.