Japanse tuin

Het is alweer weekend en het zou droog zijn. Maar het regent op dit moment hier in Haarlem. Dit komt wel weer goed, denken we. Vandaag een hoop te doen. Gisteren ook al… Drukke tijden voor ons. Maar morgen zullen we echt een rustdag gaan houden. Met onze huiskonijn Amber gaat het prima. Ze is wat in de breedte gegroeid, vooral haar hoofdje en dit staat hij veel beter, zo vinden wij dit. Ze is erg speels en alert en is vooral erg aanhankelijk op ons en dit is op zich een goed teken. Haar voorraadkast is gisteren aangevuld met nieuwe producten. Dit moet immers om de zoveel tijd bijgehouden. Dit laten we echt bezorgen allemaal. Want dit is voor ons geen doen meer. Trouwens dit doen we al een tijdje hoor. Toen bij Knabbel, Jimmy en Tommie al. Maar we gaan eens de andere kant op. De Japanse tuin is ook heel erg leuk om te bezichtigen.

Terwijl wij nog steeds in de dierentuin van Amersfoort waren, liepen wij onderweg naar de Japanse tuin. Onderweg kwamen we deze hyena hond tegen. Die was op zoek naar voedsel. We gingen weer snel verder…

Ook deze olifant standbeeld kwamen we tegen en we waren al bijna bij de Japanse tuin.

Blijkbaar had deze Baviaan aap erg dorst gekregen en dronk lekker uit een sloot die daar ook ligt.

Als je dacht dat er alleen Japanse kraanvogels in de Japanse tuin wonen, dan heb je het mis! Kijk maar goed in de vijvers, dan zie je hier namelijk veel koi karpers zwemmen. In het Japans wordt de koi karper ‘Nishikigoi’ genoemd, dat betekent ‘kleurig kleed’. In China en Japan is de koi karper een heilige vis. Ook staat deze vis in Aziatische landen voor rijkdom. Want hoe meer karpers je hebt en hoe groter zij zijn, hoe rijker jij daar bent. Koi karpers kunnen bijna één meter groot worden en sommige vissen worden wel zestig jaar oud!

Het is nu wel duidelijk dat we in de Japanse tuin beland zijn. Deze is hier geheel compleet, zelfs een Japans Kraanvogels zijn hier aanwezig!

Daarbij horen ook diverse Japanse struiken en bonsai bomen.

Deze foto’s werden afgelopen zomer gemaakt en we zijn eigenlijk best wel nieuwsgierig hoe ze nu uit zien in deze periode.

Dit zijn wel hele grote karpers. En ze waren ook heel erg rustig en ook nog eens in de stroming, waar ze echt van houden.

En even later verlieten wij deze Japanse tuin en gingen weer verder wandelen in deze prachtige dierenpark die ongekend heel groot is.

En dit is dan de Baviaan dorpje. Hier komen we volgende keer weer op terug. Een deel daarvan, want er was nog veel meer te zien.

Tot slot, willen we graag via deze weg iedereen een fijn weekend toewensen. En we hadden ook gelezen dat men niet zoveel aan de Sint Maarten meer doen. Tenzij dat je kinderen/klein kinderen hebt.

Reactie(s) 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *