Japanse tuin

Het is alweer weekend en het zou droog zijn. Maar het regent op dit moment hier in Haarlem. Dit komt wel weer goed, denken we. Vandaag een hoop te doen. Gisteren ook al… Drukke tijden voor ons. Maar morgen zullen we echt een rustdag gaan houden. Met onze huiskonijn Amber gaat het prima. Ze is wat in de breedte gegroeid, vooral haar hoofdje en dit staat hij veel beter, zo vinden wij dit. Ze is erg speels en alert en is vooral erg aanhankelijk op ons en dit is op zich een goed teken. Haar voorraadkast is gisteren aangevuld met nieuwe producten. Dit moet immers om de zoveel tijd bijgehouden. Dit laten we echt bezorgen allemaal. Want dit is voor ons geen doen meer. Trouwens dit doen we al een tijdje hoor. Toen bij Knabbel, Jimmy en Tommie al. Maar we gaan eens de andere kant op. De Japanse tuin is ook heel erg leuk om te bezichtigen.

Terwijl wij nog steeds in de dierentuin van Amersfoort waren, liepen wij onderweg naar de Japanse tuin. Onderweg kwamen we deze hyena hond tegen. Die was op zoek naar voedsel. We gingen weer snel verder…

Ook deze olifant standbeeld kwamen we tegen en we waren al bijna bij de Japanse tuin.

Blijkbaar had deze Baviaan aap erg dorst gekregen en dronk lekker uit een sloot die daar ook ligt.

Als je dacht dat er alleen Japanse kraanvogels in de Japanse tuin wonen, dan heb je het mis! Kijk maar goed in de vijvers, dan zie je hier namelijk veel koi karpers zwemmen. In het Japans wordt de koi karper ‘Nishikigoi’ genoemd, dat betekent ‘kleurig kleed’. In China en Japan is de koi karper een heilige vis. Ook staat deze vis in Aziatische landen voor rijkdom. Want hoe meer karpers je hebt en hoe groter zij zijn, hoe rijker jij daar bent. Koi karpers kunnen bijna één meter groot worden en sommige vissen worden wel zestig jaar oud!

Het is nu wel duidelijk dat we in de Japanse tuin beland zijn. Deze is hier geheel compleet, zelfs een Japans Kraanvogels zijn hier aanwezig!

Daarbij horen ook diverse Japanse struiken en bonsai bomen.

Deze foto’s werden afgelopen zomer gemaakt en we zijn eigenlijk best wel nieuwsgierig hoe ze nu uit zien in deze periode.

Dit zijn wel hele grote karpers. En ze waren ook heel erg rustig en ook nog eens in de stroming, waar ze echt van houden.

En even later verlieten wij deze Japanse tuin en gingen weer verder wandelen in deze prachtige dierenpark die ongekend heel groot is.

En dit is dan de Baviaan dorpje. Hier komen we volgende keer weer op terug. Een deel daarvan, want er was nog veel meer te zien.

Tot slot, willen we graag via deze weg iedereen een fijn weekend toewensen. En we hadden ook gelezen dat men niet zoveel aan de Sint Maarten meer doen. Tenzij dat je kinderen/klein kinderen hebt.

Laatst bij gewerkt op:

39 Reacties over “Japanse tuin”

 1. mogge Ferry & Jacqueline
  ik heb fijn ff mee gewandeld door de Japanse tuin
  en genoten van jullie mooie foto’s
  ja heerlijk zomers was het daar , zal er nu wel anders uit zien
  jullie allemaal drukte en morgen een rustdag , heel verstandig
  geniet de dag
  groetjes

 2. Goedemiddag samen. Japanse tuinen zijn soms best wel mooi en hier vond ik het wel gezellig. Het geeft altijd zo een andere sfeer en net of je even in Japan bent. Foto’s waren erg mooi. Dank je wel dat we op deze manier met jullie konden meewandelen. Groetjes van mij en p.s
  je zal merken dat ik met een andere email adres reageert want de andere was opeens pleitte na een update en werkte later voor geen meter meer en alle email adressen waren ook weg.Dat vond en vind ik helemaal niet leuk want ken er niet veel uit mijn hoofd. En daarom heb ik deze aangemaakt. Dus gooi alle andere die je had uit je email bestand. Mocht het veranderen dan laat ik jullie dit wel weten. Liefs Tine

  • Ook een goedemiddag Tine, Ja… die Japanse garden was echt heel mooie om te zien en het was daar ook even lekker relax. Niet veel mensen gingen daar naar toe en dit vonden wij wel even vreemd. Wij gingen dus wel naar binnen… Vreemd en vooral heel vervelend. Zomaar je meerdere mail adressen kwijt raken gebeurd eigenlijk zelden. Want dit werkt alleen samen met de code die je ook erbij nodig heb. Wanneer je die code kwijt geraakt bent, dan zal die mail adres ook niet meer werken. We dachten gelijk aan hacken bij je. Dat iemand jouw mail adressen gekraakt heeft. Dit laatste zou dan niet zo mooi zijn. Wanneer je bij iemand bijvoorbeeld bij Google een mail adres account heb gemaakt? Dan zou je nog dit kunnen herstellen via optie “vergeten wachtwoord” of zoiets. Maar dit is nu niet meer nodig. Hou ons op de hoogte. Nog een fijne dag verder.
   Liefs, Ferry & Jacqueline.

 3. Sierlijkheid, elegantie, dat valt altijd op in Japanse tuinen en op hun prenten, ook wat de kleuren aangaat. Je ziet mooie vormen in bomen en planten.
  Koikarpers passen daar goed bij. Alleen zie je die zoveel dat ze niet meer bijzonder zijn.

  Fijn dat Amber zich thuis voelt bij jullie, dan heb je plezier van een blij dier.

 4. Ja in mijn streek is het Sinterklaas, 6 december.
  Héél mooie foto’s van het dierenpark en de Japanse tuin. Het dierenpark moet groot zijn als er zoveel verschillende hoekjes en kantjes zijn. Heb genoten van jullie reportage.
  Een heel fijn weekend!

 5. Wat een mooie serie weer. Niet alleen de foto’s van de Japanse tuin zijn erg mooi, ook de laatste foto’s van de dierentuin mogen gezien worden.
  Ik vind die Japanse tuinen wel mooi, maar ik ben blij dat we er zelf niet een hebben. Ze zijn meestal wat te strak afgewerkt voor ons. Bovendien zou onze vijver al snel te zijn voor opgroeiende koi’s. Ze zouden al snel niet meer voor of achteruit kunnen …
  Hier in het noorden regent het al bijna de hele middag.
  Maak er een mooi weekend van.

 6. Een Japanse tuin is altijd een oase van rust en de sfeer is zo dat je je echt in Japan waant. In Oostende is er ook een kleine Japanse tuin en je komt er via een klein poortje binnen. Ik heb lange tijd niet geweten dat er daar een Japanse tuin was. Erg mooi en ook zo rustig met koi’s in de vijvertjes en veel bruggetjes.
  Hier is et sedert gisteren redelijk mooi weer ,geen regen ,wel wat zon maar merkelijk kouder geworden. Ik ben gaan wandelen in een mooi bos! een prettig weekend voor jullie.

 7. Ja dat vind ik echt prachtig die Japanse tuin ,het straalt zoveel rust uit .Ik heb er zelf nog ergens veel foto’s van . Fijn dat het zo goed gaat met Amber maar we zien haar binnenkort wel weer op jullie blog .
  Liefs Elisabeth

 8. Hoi J&F,

  Wat een fijn blog, persoonlijk vind ik de Japanse tuin een van de mooiste.
  Altijd tot in de puntjes verzorgt, mooie balans tussen dieren en planten.
  En heel relaxed om te zien, moeilijk om uit te leggen maar ik wordt er altijd rustig van als ik zo’n tuin zie.

  Fijn dat het met Amber ook allemaal goed gaat.

  Fijn weekend en groetjes, Karina

 9. Ja, daar kan ik het wel dromen. Ik was daar anderhalf jaar geleden nog. Of het is al weer twee jaar geleden denk ik zo. Ik zie bij die Japanse tuin nog een trafohuisje, die heb ik toen op de foto gezet voor een medeblogger die foto’s van trafo-huisjes spaart.

  love As Always
  Di mario

 10. mogge Ferry & Jacqueline
  ik ben blij dat jullie m’n foto’s mooi vinden
  een groot deel is overdekt daar , zoals de woestijn en de bush en mangrove , ik vind het schitterend daar , maar ja je moet tegen de warmte kunnen
  ik had geluk bij de krokodil , die ligt vaak net buiten zicht , nu was ie aan het zwemmen
  alle dieren van de savanne waren binnen , zag nog net de zebra’s en gnoes naar binnen rennen

  nee weinig wisten van die giftige bloemen , dus een wijze les pps
  knie lijkt wat beterder , ik houd het in de gaten
  fijne zondag groet , Karel

 11. Super mooie foto’s van deze Japanse tuin ,met hun prachtige vissen en bonzaï struiken en bomen.Wij hebben hier ook enkele binnenbonzaïs staan ,die tientallen jaren oud zijn.Veel zondagse avond groeten en tot de volgende keer maar weer

 12. Japanse tuinen zijn altijd heel verfijnd qua ritmes en verdelingen.
  “Less is more” is altijd van toeassing op deze tuin pareltjes.
  Ik kan er uren van genieten, van de zalige eenvoud en de perfecte composities die bloemen, planten,bomen uitstralen.
  Heel mooi !

 13. fijn om te lezen dat het met Amber goed gaat.
  De log maken veel herinneringen los bij me.
  Een vaste plek in de dierentuin, de kinderen vonden het altijd een leuke plek.
  Vooral later toen er veel meer veranderd was met tunnels en glazenwanden. Hans

 14. Goedenavond Jacqueline en Ferry,
  We hadden hier”Brabant” een prachtig weekend, maar begreep jullie gisteren veel regen.
  Wel nachtvorst gehad, gelukkig alle planten tijd naar binnen .
  Met mij gaat het wel hoor, als ik me rustig hou haha.
  Wens jullie een fijne start v/d nieuwe week
  Liefs Marianne

 15. mogge Ferry & Jacqueline
  ja was gister een fijn wandelingetje , zonder pijn
  maar gisteravond was die er weer , nu lijkt het weer over gggrrr
  ik liep door wat ik m’n tuintje noem hihi , hier vlak achter zit ik zo op de hei
  die mooie witte is een pruikzwam die mooie laatste gele een koraalzwammetje
  geniet de dag
  groetjes

 16. Wat een bijzondere beplanting, daar in die Japanse tuin! Voor mij is dé foto van dit blogje het drinkende aapje, zo mooi! Die karpers zijn inderdaad wel megagroot zeg! Erg mooie impressie weer. Ik probeer weer even bij te lezen overal. Goed om te lezen dat het goed gaat met Amber en dat ze lekker groeit!
  Liefs,
  Lilian

 17. Na mijn blogpauze ga ik weer aan de slag. ik heb wel al jouw blogjes bekeken, maar ga er niet op reageren. Dan heeft een pauze ook geen zin als ik alles weer moet inhalen. 😉
  Mooie serie van een prachtig aangelegde Japanse tuin. Ik zou het zelf niet willen hebben, geef mij maar een beetje minder strak.
  De foto van de drinkende aap vind ik mooi.

 18. Dat novemberweer…grrrrr. Maar ja, Rosa wil toch naar buiten en daar trap ik elke keer weer in En ze duikt in elke sloot die ze ziet…
  De Japanse tuin is prachtig maar niets haalt het bij je foto’s van de karpers. Zulke grote en zo dichtbij heb ik ze nog nooit gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*