Wij zijn gespecialiseerd in “lean and mean” vlakke lichtkoepels voor open (niet gesloten) buitenruimtes. Een toegankelijk daklicht, ideaal voor een overkapping, tuinkamer of carport. Vaak krijgen wij de vraag hoe het zit met het monteren, vandaar dit artikel!

De uitgangspositie:

Wij gaan ervan uit dat u een lichtstraat heeft opgemeten a.d.h.v. onze inmeet handleiding en pas start met montage wanneer alle noodzakelijke voorbereidingen doorgevoerd zijn. Concreet houdt dit het volgende in: De dakconstructie is degelijk en berekend op basis van de (door u bestelde) lichtstraat, de opkant is conform richtlijnen vervaardigd en voorzien van dakleer. Is dit geregeld, dan kunnen we beginnen:

De stappen:

1: Plaats de lichtstraat van GLASvakwerk voorzichtig op de opstand. Til de glasplaat altijd over de lange lengte met 2 personen (vanwege breekgebaar) en ga voorzichtig te werk en controleer altijd nog even de oversteek bij alle hoekpunten.

2: Boor de gaten in de opstand. Hierbij heeft u een houtboortje (8 mm) nodig. Houd rekening met de hellingshoek van 5-15% graden. Boor de gaten dus niet kaarsrecht omlaag, maar in dezelfde hellingshoek mee. Qua diepte adviseren wij om ongeveer een boorlengte aan te houden. 

3: Maak de gaten “schoon & stofvrij” en breng in alle gaten een ruime hoeveelheid kit aan met een kitspuit.

4: Schroef de stokbouten vast. Hierbij heeft u een torx bitje (25 mm) nodig. Zorg ervoor dat de stokbouten circa 0,5 cm boven het glas uitsteken.

5: Vervolgens kunt u de bovenzijde van de RVS adapter (met rubber) vastschroeven. Houd er rekening mee dat u deze met beleid (hand)vast aandraait. 

Het monteren van de vlakke lichtkoepels van GLASvakwerk.nl is echt een fluitje van een cent. Het meeste werk zit hem meestal in het op de juiste plek krijgen van de lichtstraat. Uiteraard kunt u de montage ook overlaten aan de gespecialiseerde medewerkers van GLASvakwerk.nl. Alle lichtstraten zijn namelijk ook “inclusief montage” te bestellen, wel zo makkelijk!