We hebben met zijn allen het afgelopen jaar veel vanuit huis gewerkt en alhoewel er best wat versoepelingen worden doorgevoerd, zullen nog steeds veel mensen thuiswerken. Sterker nog: uit onderzoek is gebleken dat de Corona pandemie er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat thuiswerken normaler wordt dan voor de pandemie. Dan is het handig om bepaalde dingen zo makkelijk mogelijk te maken. En daar zijn genoeg gadgets voor te vinden. Welke lees je hieronder.

Handige app

De Focus To-Do app is een erg handige applicatie waarmee je je creativiteit een flinke boost kunt geven. Handig is de ingebouwde taken-app die je inzicht geeft in je openstaande taken. Daarbij is er de Pomodoro Timer, hiermee stel je een tijd in en neem je daarna 5 minuten rust, om je daarna weer helemaal in die ene opdracht te storten. Deze handige app geeft je ook statistieken over je projecten.

Telefoonhouder/statief

De eerste gadget die we willen bespreken is de zogenaamde ‘Nek Telefoon Houder Smartphone Statief.’ Als je net een paar uur hebt zitten werken, dan kan deze ietwat bizarre toevoeging uit de gadgetshop iets voor jou zijn. Deze maakt het namelijk makkelijker om iets op je telefoon te bekijken terwijl je bijvoorbeeld de was doet. Daarnaast kun je deze houder bijvoorbeeld onder je matras klemmen, waardoor je de telefoon niet vast hoeft te houden als je iets op bed ligt te kijken. Uiteraard valt deze houder wel een beetje onder de hebbedingetjes, maar we mogen onszelf best eens verwennen tijdens een pandemie.

Een onmisbare tool is natuurlijk Slack. Deze applicatie wordt al door een groot aantal medewerkers en bedrijven gebruikt. Met Slack kun je makkelijk chat contact onderhouden met collega’s, bestanden delen en direct bellen met elkaar. Alles wat je nodig hebt om op afstand te werken. Daarbij is er integratie van diensten als Google Drive, Twitter, Dropbox en Zendesk. Daarbij werkt Slack effectiever dan een WhatsApp groep.

Draadloos bluetooth keyboard

Heb jij af en toe ook het gevoel dat je duimen te dik zijn om het toetsenbord op je telefoon goed te kunnen gebruiken? Dat jij in elk woord dat je typt wel een keer de backspace toets moet gebruiken, omdat je per ongeluk op de verkeerde letter drukte? Dan is een draadloze bluetooth keyboard echt iets voor jou. Je sluit deze draadloos aan op je telefoon of tablet en je kunt weer typen zonder dat je constant de verkeerde toetsen in tikt.

Opvouwbare telefoon- of tablethouder

Een opvouwbare telefoon- of tablet houder is op alle mogelijke manieren instelbaar. Daarnaast heeft het een anti-kras voetplaatje en aan de achterkant zit een praktische opening waar je oplaadkabel doorheen kan. Grote voordeel van deze houder is dat hij volledig opvouwbaar is en daardoor makkelijk meegenomen kan worden. Op die manier kun je overal op je telefoon gebruiken zonder hem per se vast te moeten houden.

Slim huishouden

Google Home helpt je om grip te krijgen op je werkdag. De slimme speakers spelen niet alleen je muziek af, maar beschikken ook over de Google Assistent. Deze speakers worden na installatie jouw persoonlijke hulp in je thuiskantoor. Ontvang gepersonaliseerde hulp met je planning voor de komende week wanneer Google Home je stem herkent. Of vraag Google om een conference call te starten met een van je klanten. Ook handig: googelen met je stem. Stel je vraag en deze wordt razendsnel naar de servers van Google gestuurd en verwerkt. Het antwoord komt terug en de Google Assistent geeft het antwoord op jouw vraag.

Webcam: Logitech C920S

Tijdens Zoom of Teams-sessies is het altijd handig om een goed werkende webcam te hebben. Deze Logitech C920S is daar een goede keuze voor. De beeldkwaliteit van deze webcam is uitstekend, en hij kan makkelijk aan een laptop scherm of monitor geklikt worden. Doordat deze webcam twee microfoons heeft aan de zijkant is jouw stem duidelijk te horen aan de andere kant van de lijn. Het gezichtsveld van deze gadget is 75 graden, waardoor je ook met meerdere mensen tegelijk in beeld zichtbaar kan blijven. Met deze webcam zie jij er professioneel uit bij elke online sessie en kan jij nog wel een tijdje thuiswerken.

Thuis koffie drinken

Koffie, het zwarte goedje waar vele kantoren op draaien. Het halen hiervan is ook altijd even een vorm van ontspanning en op kantoor wordt er bij het koffieapparaat van alles besproken. Dit laatste is thuis natuurlijk wat moeilijker, maar goed koffie kun je overal krijgen. Met het juiste apparaat natuurlijk, zoals een Nespresso koffiemachine. Will je wat luxer gaan wat betreft de koffie die je drinkt: er is ook een Nespresso koffiezetapparaat met een automatische stoompijp, melkreservoir of melkopschuimer. Op die manier maak je thuis ook cappuccino’s en latte macchiato’s. Dankzij het compacte formaat past een Nespresso apparaat in iedere keuken. De luchtdicht verpakte koffie cups bevatten versgemalen koffiebonen. Daardoor zet je telkens weer een kakelvers kopje koffie met jouw Nespresso koffiemachine.