Vloggen is eenvoudiger dan je denkt. Een vlog is een blog alleen dan niet geschreven maar opgenomen op video. Het is een soort dagboek waarmee je iedereen visueel een kijkje in jouw leven geeft. Vloggen begint vaak als een hobby, je neemt je camera overal mee naar toe en je filmt alles wat je tegenkomt. Vaak loopt de hobby uit de hand en als je vlog goed bekeken wordt en je hebt er lol in dan kun je ook geld verdienen als vlogger.

Wat heb je nodig

De beste vloggers zijn ooit ook begonnen bij het begin. En om te beginnen heb je als eerste een camera nodig, het liefst een camera met een microfoon. Heb je nog geen camera dan volstaat een smartphone met een camera ook prima. Bij de nieuwere telefoons zoals de nieuwe iphone 12 zitten hele goede camera’s die prima volstaan bij een beginnende vlogger.

Een camera, en dan?

Je hebt een camera, dan wel een echte of van je smartphone en je kan beginnen met je eerste vlog op te nemen. Het is belangrijk om contact te hebben met je volgers dus probeer altijd in de lens te kijken in plaats van naar jezelf. Dat gebeurt automatisch, let hierop. Wanneer je geld wilt verdienen als vlogger kan je natuurlijk niet om YouTube heen. YouTube is de Google voor video’s waar naar antwoorden op vragen wordt gezocht. Een grote zoekmachine voor video’s. Dat betekent dat veel mensen op zoek zijn naar onderwerpen waar jij over vlogt. Zorg ervoor dat jij de titel van jouw vlog dus hiervoor optimaliseert. Je wordt dan hierop gevonden en wordt op de juiste woorden van jouw titel gevonden. Dit levert jouw gratis kijkers op en hiermee ga jij geld verdienen als vlogger. Naast YouTube kun je jezelf ook laten zien op social mediakanalen.

Maak het makkelijk voor jouw volgers

Het is belangrijk om een eigen YouTube kanaal aan te maken. Hierdoor heb je meer mogelijkheden dan wanneer je zomaar een vlog plaatst. Als je een eigen kanaal hebt kun je foto’s of plaatsjes toevoegen die jouw volgers krijgen te zien als ze naar iets op zoek zijn. Dit noem je ook de zelfgemaakte video thumbnails. Met een eigen kanaal kun je ook linkjes toevoegen aan je video en hiermee doorverwijzen naar een andere vlog die je gemaakt hebt en je kan een logo toevoegen aan je video. Hierdoor word je nog beter herkent door je volgers. Om het je volgers zo makkelijk mogelijk te maken is het belangrijk dat je ondertiteling toevoegt aan je vlog. Want heel vaak worden vlogs bekeken terwijl iemand in de trein of op het werk zit. Het geluid staat dan uit, maar met een ondertiteling kan de vlog toch makkelijk gevolgd worden.

Geld verdienen

Geld verdienen als vlogger gaat niet zomaar. Het is niet dat je een video plaatst en jouw volgers geld naar je overmaken. Geld verdienen als vlogger gebeurt niet door de video die je hebt gemaakt en hebt geplaatst. Het gaat er om wat jouw kijkers na het bekijken van je vlog gaan doen. Het ligt er dus aan wat jij vertelt, laat zien en wat je call tot action is in jouw vlog. Aan de hand hiervan kun je op drie manieren geld verdienen als vlogger met jouw gemaakte vlog.

Advertenties laten zien

Dit is de makkelijkste manier om geld te verdienen als vlogger. In je YouTube kanaal kan je instellen dat er advertenties worden getoond in je vlog. Je krijgt dan een paar cent per klik betaald. Dit lijkt misschien niet veel, maar heb je heel veel kijkers, dan heb je veel kliks en op die manier kan het bedrag aardig oplopen.

Een sponsor

Als je al een tijd onderweg bent als vlogger en op jouw kanaal veel volgers hebt verzameld kan het interessant zijn om sponsors te zoeken. Het is wel handig om een sponsor te zoeken die bij jou en je volgers past. Maak jij bijvoorbeeld vlogs over beauty producten dan is het raadzaam om hiervoor een sponsor te zoeken en niet een sponsor van sportschoenen. Als je een sponsor gevonden hebt ga je zijn producten aanbevelen in je vlog. Je vertelt over je ervaring met het product, wat zijn de voordelen etc. Je krijgt hiervoor dan een afgesproken bedrag uitbetaald of je ontvangt het product.

Affiliate

Met affliate vertel je over een product van iemand anders. Je plaats een linkje in je video of je vertelt waar ze het product kunnen aanschaffen. Als jouw kijker vervolgend dit product ook daadwerkelijk aanschaft via jouw video krijg jij daar een bedrag van betaalt. Deze methode van geld verdienen als vlogger kun je vanaf het begin in je vlog toepassen.

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen als vlogger. Het belangrijkste is om gewoon te starten. Iedereen begint onderaan. Je bouwt vanzelf een grote groep trouwe volgers op en je zult zien dat je daardoor steeds meer geld gaat verdienen. Wie weet kun je er genoeg mee verdienen om als digital nomad populaire bestemmingen te bezoeken tijdens het vloggen.