Er is niks leukers en lekkerder om je eigen cake, taart, cupcakes, koekjes of brood te maken. Het is hierbij van belang altijd de juiste bakvorm voor je baksel te kiezen. Voor iedere recept biedt Baktotaal Bakhuis de juiste soort bakvorm. In hun webshop vind je je diverse materialen zoals vormen van geanodiseerd aluminium, RVS, staal en nog veel meer. Geanodiseerd aluminium geven de hitte goed af en zorgt voor een mooi bakresultaat. Stalen bakvormen zijn onverwoestbaar en dus erg duurzaam. Benieuwd naar alle soorten bakvormen? Lees dan dit blog!

Vierkant, rond of rechthoekig?

Voor het maken van taarten zijn verschillende bakvormen verkrijgbaar. De meeste taarten worden in een ronde of vierkante vorm gebakken. Voor een cake gebruik je doorgaans een rechthoekige vorm. Maar niets houdt je tegen om van die vorm af te wijken. Wil je bijvoorbeeld een schnitt maken dan heb je een rechthoekige vorm nodig. Natuurlijk kun je na het bakken de cake of koek in de vorm snijden die je nodig hebt, maar het is zonde om materiaal weg te gooien. Dus daarom is het voordeliger om direct bij het bakken de juiste vorm te gebruiken.

Vet je bakvorm goed in!

Je wilt uiteraard je bakwerk goed uit de vorm laten komen. Het is daarom van belang bakvormen goed in te vetten. Dit kan met boter, maar sommige mensen kiezen ook voor olie of bekleden de bakvorm met bakpapier. Zelfs blikken met een anti-aanbaklaag worden in de meeste gevalle licht ingevet voor het mooiste resultaat.

Bakvorm afwassen

Om zo lang mogelijk te genieten van je bakvormen is het van belang ze goed te bewaren. Zo zijn niet alle metalen vormen bestand tegen de vaatwasser. Aluminium vaak niet, staal en RVS wel. In de meeste gevallen staat dit bij de productinformatie. Bewaar de vormen altijd in een droge ruimte, het kan voorkomen dat je bakvormen anders gaan roesten en dat is zonde.

Baktotaal Bakhuis

Als je een ruim assortiment bakvormen en taartvormen in huis hebt dan grijp je nooit meer mis. Met een bakvorm van metaal kun je goede taarten maken. Wat je ook wilt gaan bakken, je hebt altijd de juiste vorm bij de hand. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn dan kun je de gewenste vorm direct online bij Baktotaal Bakhuis bestellen. Heb je jouw favoriete soort bakvorm gevonden? Plaats je bestelling gemakkelijk en snel online. Bakvormen online kopen was nog nooit zo gemakkelijk!