Door de eeuwen heen verandert het aanbod aan werk. Zo verdwijnen er banen en komen er ook steeds meer nieuwe banen bij. Als millenial sta je waarschijnlijk pas aan het begin van jouw carrière. Het is daarom verstandig om goed na te denken over jouw perspectieven. Denk niet alleen aan wat je leuk vindt, maar ook aan werkmogelijkheden die over 50 jaar wellicht nog steeds beschikbaar zijn. In dit artikel lees je alles over de beste carrière keuzes voor de millenial.

Digital nomad; dé millenial baan


Voor millenials is het zien van wereld haast net zo belangrijk als het hebben van een woning voor de babyboomer generatie. Daarom is het ook niet vreemd dat veel millenials ervoor kiezen om van hun reisdroom, hun werk te maken. Tegenwoordig kun je als digital nomad reizen én werken. Zolang er internet in de buurt is, kun jij jouw werkzaamheden uitvoeren. Er zijn millenials die in dienst kunnen werken op locatie, maar veelal zien we deze werkvorm terug bij zelfstandigen. Wil jij ook graag al reizend werken? Start dan jouw eigen online onderneming en werk wanneer én waar je maar wilt

Blogger, vlogger of content creator


Het zijn banen waar men zo’n twintig jaar geleden nog nooit van had gehoord. Werken als online content creator. Dit is perfect voor de creatieve millenial. Je kunt jouw eigen blog of vlogkanaal starten. Hoe je dit rendabel kunt maken? Dat is door advertenties te gebruiken en sponsored content te maken. Dit is bijvoorbeeld een advertorial voor een bedrijf in jouw vlogs of een review van een product op jouw blog. Waar dit voor veel mensen een hobby was, kun je tegenwoordig met sponsored content een flinke boterham verdienen

Ambachtelijke beroepen

Toch zijn er ook altijd banen die zullen blijven. Vandaag de dag zien we nog altijd een grote vraag naar ambachtelijke beroepen. Een baan als broodbakker, bierbrouwer, slager, maar ook werken in de metaalindustrie zijn erg populair. Wil je een baan met veel toekomstvisie? Dan zijn ambachtelijke beroepen altijd een aanrader.

Als millenial heb je veel keuzes als het gaat om carrière maken. Maak gebruik van de bovenstaande inspiraties op het gebied van carrière voor millenials. Leef, werk en reis door online te kunnen werken, zorg voor gesponsorde content en geniet van een goed inkomen. Natuurlijk kun je ook altijd een ambacht uitoefenen voor een gegarandeerd succesvolle carrière als millenial.