IJsland is een prachtig en uniek land, met ongeëvenaard natuurschoon, ideaal voor iedereen die van reizen houdt. Van spectaculaire gletsjers tot geothermische baden en van schitterende watervallen tot majestueuze bergen, IJsland heeft iets voor iedereen. Hieronder staan de vijf mooiste plekken van IJsland die je niet mag missen.

De 5 mooiste plekken in IJsland

De Gouden Cirkel

Dit is een populaire route die de drie bezienswaardigheden Thingvellir National Park, de Gullfoss-waterval en de geothermische baden van Geysir omvat. Het Thingvellir National Park is beroemd om zijn unieke geologische formaties en zijn geschiedenis als plaats van de oudste IJslandse volksvergadering. De Gullfoss-waterval is een indrukwekkend waterspectakel dat uit twee trappen bestaat. De geothermische baden van Geysir zijn een must-see voor liefhebbers van natuurverschijnselen.

Vatnajökull

Dit is de grootste gletsjer van Europa en biedt een adembenemend uitzicht op de ijskap en de omgeving. Er zijn vele wandelpaden en tours beschikbaar die je dieper het gebied in leiden.

Jökulsárlón-gletsjermeer

Dit is een uniek gletsjermeer aan de voet van de Vatnajökull-gletsjer waar grote ijsschotsen afdrijven naar de zee. Je kunt hier het meer bewonderen, walvissen spotten en kayakken tussen de ijsschotsen.

Skaftafell National Park

Dit is een prachtig natuurpark met een diverse en uitgestrekte flora en fauna. Hier vind je ook de waterval Svartifoss, die bekend staat om zijn zwarte basaltzuilen en de beroemde reuzenveenvelden van Skaftafell.

De Zwarte Stranden

De Zwarte Stranden, ook wel bekend als Reynisfjara, zijn een van de mooiste en meest fotogenieke stranden van IJsland. Het strand is omgeven door hoge kliffen en is bekend om zijn unieke zwarte zand en indrukwekkende golven.

Deze vijf mooiste plekken van IJsland zijn slechts een kleine selectie van de vele natuurwonderen die het land te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon versteld wilt staan van de prachtige natuur, IJsland is zeker een bezoek waard