Wie zegt dat er altijd alcohol in cocktails moet zitten? Zonder kunnen ze net zo lekker zijn! In deze blog leggen wij 3 recepten aan je voor die de lekkerste mocktails maken. Ze zijn volledig alcoholvrij, lekker en zijn ook nog eens gezonder dan de alcoholische variant. Echt de moeite waard om te proberen dus! Voor welke mocktail ga jij?

Kruidig met bloedsinaasappel

Voor vier heerlijke kruidige mocktails met bloedsinaasappel heb je een aantal dingen nodig:

  • 400 ml bloedsinaasappelsap
  • 400 ml tonic
  • 4 el vlierbloesemsiroop
  • 4 takjes tijm
  • IJsblokjes

Het bereidingsproces is eigenlijk heel simpel. Pers de bloedsinaasappels totdat je 400 ml sap hebt of gebruik sap uit een pak. Voeg hier 400 ml tonic en 4 el vlierbloesemsiroop aan toe. Mix het geheel en  verdeel het over 4 glazen. Crush de ijsblokjes tot kleine stukjes die je vervolgens in de drankjes doet. Om het geheel af te maken, steek je per glas een takje tijm erin en klaar zijn je mocktails. Drink smakelijk!

Verrassend met pruimen en basilicum

Dit mocktail recept is ook voor vier personen. Voor het maken van deze pruim en basilicum cocktail heb je het volgende nodig:

  • 500 ml appelsap
  • 150 ml witte druivensap
  • 3 pruimen
  • 1 appel (friszuur)
  • 2 minikomkommer
  • 1 handje basilicum
  • IJsblokjes

Deze mocktail heeft iets meer werk nodig om zo lekker te worden. Begin bij het wassen van het fruit, de komkommer en de basilicumblaadjes. De laatste schud je droog en doe je in een karaf, houd wel een paar blaadjes over voor de garnering. Snij de komkommer in schuine en dunne plakjes die je vervolgens toevoegt aan de basilicumblaadjes. Bij de pruimen verwijder je de pit en snij je de rest partjes. De appel snij je ook in dunne schijfjes. Het fruit is nu klaar om bij de komkommer en basilicum in de karaf te doen. Bij dit alles giet je de 500 ml appelsap en 150 ml druivensap. 

Het geheel moet minimaal een uur in de koelkast trekken. Zo komen alle smaken mooi samen. Wanneer dit uur voorbij is, kan je de mocktail in de glazen schenken. Laat het fruit en de komkommer hier ook in zitten. De laatste stap is het toevoegen van de overgebleven basilicum als garnering. Tip: serveer deze mocktail in plastic champagneglazen, dit zorgt voor een extra leuk effect. Geniet van je frisse drankje!