Crypto currencies zijn hot en nog altijd behalen veel investeerders een fantastisch rendement op hun crypto. Het is vrij eenvoudig om cryptocurrency aan te schaffen maar je moet even weten waar je moet zijn. Bij verschillende websites en op online exchanges kun je crypto currencies, zoals Bitcoin, Ether en XRP, direct aanschaffen met euro’s. Waar je vroeger vaak eerst Bitcoin aan moest schaffen voordat je de zogenaamde altcoins kon kopen, kan dat tegenwoordig vaak al direct met fiat. Wil jij crypto currencies kopen maar vraag je je af: hoe kun je cryptos kopen? Wij vertellen je precies hoe dit in zijn werk gaat.

hoe kun je crypto currencies kopen

Hoe kun je crypto currencies kopen?

Hoe kun je cryptos kopen? Anno 2020 is dat redelijk eenvoudig. Dit kan bij verschillende brokers. Dit zijn partijen die doorgaans in ieder geval de bekendste crypto’s aanbieden, zoals Bitcoin, XRP, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Tezos. Ook worden er doorgaans nog een aantal kleinere altcoins verkocht door de grotere brokers. Drie zeer bekende partijen waar je cryptos kunt kopen zijn:

Coinbase

Hoe kun je crypto currencies kopen: maak een account aan bij Coinbase. Op Coinbase kun je een groot aantal cryptos kopen en het bedrijf heeft ook een eigen wallet waarin je jouw crypto currency kunt bewaren. Wat prettig is aan Coinbase, is dat het platform een zeer gebruiksvriendelijke ervaring biedt en erg toegankelijk is voor beginnende investeerders. Wanneer je meer over crypto en handelen leert, kun je vanaf Coinbase ook makkelijk overstappen naar Coinbase Pro. Dit platform heeft een steilere leercurve maar biedt veel meer tradingsopties. Download ook zeker de Coinbase app om op ieder moment inzicht te hebben in je investering. Betaling kan onder andere via iDeal. Dit gaat zeer snel zodat je direct van start kunt met handelen.

eToro

Op eToro kun je niet alleen crypto currencies kopen maar ook aandelen van andere grote bedrijven, zoals Netflix, Google en Tesla. Daarnaast biedt het platform Forex trading aan én heb je de mogelijkheid om het portfolio van andere handelaren te kopiëren. Dit zogenaamde ‘social trading’ is volgens eToro ideaal voor beginners. Je doet dan niet je eigen onderzoek naar de assets in een portfolio, maar kopieert de strategie van ervaren handelaren. eToro is redelijk gebruiksvriendelijk alleen het platform kan er af en toe om technische redenen uit liggen. Ook is de spread (verschil aankoop en verkoopprijs) vaak redelijk groot. Het grote voordeel van eToro is dat er zeer veel kennis gedeeld wordt door traders. Dit kun je bekijken als een soort timeline, vergelijkbaar met dat van social media.

BTC Direct

Crypto currencies kopen kan ook eenvoudig en snel via het Nederlandse platform BTC direct. Dit is één van de oudste Nederlandse platforms. Je hebt een kleiner aanbod dan op bijvoorbeeld Coinbase en eToro. Dit platform is daarom voornamelijk geschikt voor je als je alleen de grootste crypto currencies wilt kopen. Je kunt kiezen uit Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en XRP. Verder is BTC Direct prettig in gebruik en biedt de broker veel informatie en nieuwsupdates.

Cryptocurrency opslaan

Je kunt jouw cryptocurrencies op de exchange laten staan. Als je niet van plan bent om te gaan handelen, is het verstandiger om deze te bewaren in een wallet. Een exchange is namelijk gevoelig voor hacks en je wilt je vermogen in eigen handen houden. Je kunt zowel een hardware wallet als een online wallet aanmaken. Vervolgens kun je jouw crypto naar je eigen portemonnee toe sturen. Het is erg belangrijk dat je het publieke adres altijd exact overneemt! Doe je dit niet en maak je een foutje, ben je jouw crypto kwijt.