Jacqueline was gisteren even bezig geweest in de keuken met de eieren. En toen riep ze Ferry even snel erbij! En warempel… Ze brak en ie precies doormidden en dat was al op zich een mazzel, met bijna evenveel inhoud in. Maar dat inhoud hadden we toen nog nooit eerder gezien! Een dubbele eidooiers uit één ei! Ze bleef zo even staan en vertelde Ferry even snel de camera erbij te pakken. Komt dit vaker voor? Ja… voor ons was dit de eerste keer geweest. Uit deze twee eidooiers zou nooit twee kuikens uit gekomen zijn. Volgens de gegevens van internet dan.

En hier zien jullie twee hele eidooiers uit één ei liggen. Ook waren ze nog heel en dit is ook nog een beetje mazzel hebben.

Ook halen we alvast een beetje lente in huis. Deze blauwe druifjes hadden we vorig week gekocht en toen waren ze nog niet uitgekomen. En dit is allemaal heel snel gegaan.

En deze foto’s werden eerder met de mobiel van Jacqueline gemaakt.

Nog heel eventjes en Amber wordt 1 jaar en wat gaat de tijd toch allemaal weer snel! Ergens in mei krijg ze haar jaarlijkse vaccinatie.

Deze foto’s werden gisteren nog gemaakt. Hier rende ze naar de opening van het deurtje, want ze wist dat ze haar groenvoer zou krijgen. Ze is kieskeurig en ze lust geen banaan. En dit is heel wat anders dan bij de voorgaande konijnen. Want die lusten allemaal graag bananen. Amber werd gewoon gek en trok zich terug.

Op dit moment gaat het goed met ons. We hebben (alweer) een lange weekend, sinds donderdag zeg maar. En dit bevalt ons uitstekend! Onze ramen zijn alweer schoon gemaakt door onze glazenwasser met lift. En nu kunnen we weer goed door de ramen kijken. Zeker na de storm van vorige week. Maar Dennis (nieuwe storm) komt morgen ochtend aan land. Maar Ferry verwacht niet zoveel van. Grotendeels zal deze voorbij gaan trekken naar het noorden. Veel wind krijgen we echter wel. Maar zal kort gaan duren.

Beetje dubbel mazzel?

Laatst bij gewerkt op:

44 reacties over “Beetje dubbel mazzel?

 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 11.37.22
  Permalink

  dubbele eidooiers..een zeldzaamheid en mooi in beeld gebracht F & J…

  en met het mobieltje van Jacqueline is niets mis..

  integendeel..

  prettig weekend

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 11.39.25
  Permalink

  Hallo samen, dat had ik ook nog nooit gezien dat er 2 dooiers inzitten maar ja ik eet niet vaak een ei want kan hier niet goed tegen. De mooie blauwe druifjes maakt gewis jullie woning al in lente gezicht. En de foto’s die Jacqueline had genomen waren ook weer een genot om te zien. En Amber ziet er ook echt lief uit. En die maffe Dennis mag wel weg blijven want bomen hebben het zat te verduren gehad. Hier schijnt momenteel de zon en is lekker buiten. Ze hebben zeker de storm vernoemd naar Dennis Storm want dat is een Nederlands voormalig televisiepresentator. Deed zijn naam ook eer van. In elk geval wens ik jullie fijn weekend.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 11.52.19
  Permalink

  Prachtige foto’s. De bloemen doen me zo aan de lente denken. Wat mij betreft mag het echt lente worden. Ik wil er weer op uit.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 12.26.59
  Permalink

  Wat bijzonder, dat heb ik nog nooit gezien, 2 dooiers in 1 ei. Mooie foto’s er ook van.
  En genieten van de blauwe druifjes, jullie allerliefste konijn Amber en de andere kleurige bloemen. Goed weekend.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 12.30.36
  Permalink

  Wat grappig toch twee dooiers ,ik heb het ook een paar keer gehad . Zelf kan ik geen bolletjes in huis hebben jammer genoeg want ik vind Blauwe en Witte druifjes zo leuk .Mooi hoor de bloemen foto’s en wat is Amber een schatje .
  Fijn weekend ,liefs Elisabeth

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 12.35.42
  Permalink

  We hebben het opgezocht naar de info over twee dooiers uit één ei, zie hieronder:

  Dubbeldooiers. Sommige mensen zijn totaal verrast als ze er eentje tegenkomen, anderen kopen ze juist speciaal. Wat is zo’n dubbeldooier nu precies? En kun je ze veilig eten?

  Eigenlijk is een dubbeldooier, ze worden ook wel tweeling genoemd, een foutje van de natuur. Maar dat foutje komt wel zo vaak voor dat je in de supermarkt of bij je eierboer gewoon een doosje vol kunt kopen. De triple dooier, oftewel een ei met maar liefst drie eigelen komt minder voor. Ze zijn er wel, maar zo zeldzaam dat ze niet verkocht worden.

  Een dubbeldooier, oftewel een ei met maar liefst twee eigelen wordt voornamelijk gelegd door jonge hennen. Dit komt omdat de hormoonspiegel van deze kippen hoger is, waardoor het aantal gerijpte eicellen op de eierstok (ja, kippen hebben er maar één) ook hoger is.

  HOE ONTSTAAT EEN DUBBELDOOIER?

  Soms heeft zo’n eicel een beetje haast, waardoor er niet één maar twee eicellen worden afgegeven aan de eileider. Deze twee eicellen worden vervolgens samen voorzien van eiwit, de vliezen en bijbehorende eischaal. En voilà een dubbeldooier is geboren. Normaliter gaat dat een stuk langzamer.

  HOE HERKEN JE DUBBELDOOIERS?

  Deze dubbeldooiers zijn voor een kippenboer makkelijk te herkennen. Jonge kippen leggen namelijk kleinere eieren. Dubbeldooiers zijn een stuk groter, en vallen daardoor goed op. Als er in een stal met jonge kippen een groter ei wordt gevonden, dan is dat bijna altijd een dubbeldooier. En als er, behalve dat het ei zwaar en extreem groot is, ook nog over het midden van het ei een heel dun ringetje (nauwelijks voelbaar en niet goed te zien) loopt, dan is het vrijwel zeker een dubbeldooier.Daarnaast worden eieren tegenwoordig vaak machinaal gewogen en gaat er dan ook een zogenoemde schouwlamp overheen, zodat de dubbeldooiers er vrij snel uitgepikt worden.

  TWEE KUIKENTJES?

  Wat veel mensen zich afvragen: als zo’n dubbeldooier bevrucht is, kunnen er dan ook twee kuikentjes uitkomen? Helaas: tweelingkuikens bestaan niet. Het ei biedt domweg niet genoeg ruimte om twee kuikens te laten groeien. Als één van de kuikentjes voldoende volgroeid zou zijn én de luchtkamer zou bereiken, kan het zich niet voldoende bewegen om daadwerkelijk uit het ei te komen. De kans dat er uit een dubbeldooier een levend kuiken komt is dus miniem.

  KUN JE DUBBELDOOIERS VEILIG ETEN?

  Dubbeldooiers zijn prima – en veilig – te eten. Wel is het zo dat de voedingswaarde van zo’n ei natuurlijk anders is. Gebruik je een dubbeldooier in cake, dan zal de uitkomst extra smeuïg zijn, maar in andere recepten zal een dubbeldooier misschien niet goed uitpakken. Voor een uitsmijter, gekookt eitje op brood of in een salade is zo’n dubbeldooier natuurlijk extra lekker!

  En we kunnen niet genoeg van krijgen. Nog een foto vandaag genomen van onze blauwe druifjes die hier heel mooi in de bloei staan.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 12.43.03
  Permalink

  Een tripledooier heb ik dan weer nooit gezien.

  Leuke foto laat je zien van jullie eerste dubbeldooier.

  Als kind kreeg ik bij de eierboer altijd een heel klein eitje toe gestopt.

  Ja, de natuur geeft wonderlijke uitzonderingen.

  Stille groet,

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 13.31.56
  Permalink

  We kennen het.
  Vrij vaak hadden we dubbeldooiers als we de eieren bij een kippenboer kochten. Hij zocht ze uit.
  Amber ziet er lief uit, de bloemen ook. Leve de komende lente!

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 14.03.29
  Permalink

  Volgens mij pas 1 keer gehad die dubbeldooier…niet vreemd als ze apart verkocht worden dus
  Dat koppie van Amber geweldig lief om te zien..
  Groetjes en fijn weekend

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 14.13.00
  Permalink

  leuk dat jullie die dubbele dooier zo troffen
  en wat een fleurig blog zo met al die mooie blommen
  ja een jaar is zo maar om pppfffttt

  ja ik weet nu waar ik ze kan treffen , dus ik lette er speciaal op
  en had natuurlijk geluk, dat het zo mooi bleef zitten
  fijn weekend groetjes

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 14.16.35
  Permalink

  Mooie kleurrijk logje met al die bloemen. We kunnen wel wat kleur en fleur gebruiken met het donkere en grijze weer. Maar hoe mooi de bloemen ook zijn, de dubbele dooier steelt hier toch wel de show.
  Fijn weekend.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 17.28.04
  Permalink

  Heel bijzonder zo een dubbele dooier, ik heb het nog nooit gezien, maar mijn man welzegt hij.
  De foto’s van de blauwe druifjs vind ik echt geweldig.
  Onze vakantie zit er nu bijna op, gelukkig van de week naar Burgers Zoo geweest, met al die wind en regen was het woensdag goed te doen.
  Ik heb genoten van jullie blog, binnekort komt er weer een blogje van mij.
  Groetjes Irma

  Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 22.04.25
  Permalink

  Dat is zeker een bijzondere ontdekking van Jacqueline.
  Dus er bestaan geen tweeling kippen.
  Morgrn ook lente temperaturen, de blauwe druifjes doen het leuk.
  Weer mooie foto’s van de bloemen en Amber, ook al weer een jaar. Hans

  Beantwoorden
  • Avatar
   zondag 16 februari 2020 om 20.50.13
   Permalink

   @ Ik kan ook niet tegen parfum luchten, in de trein in de spits heb je teveel geuren.

   Beantwoorden
 • Avatar
  zaterdag 15 februari 2020 om 22.51.43
  Permalink

  ja bijzonder he… je kunt ook eieren kopen met dubbele dooiers.. tenminste.. ik weet niet of dat in Nederland zo is, maar in Israel wel. Bijna alweer een jaar, dat gaat ook snel. Druifjes hebben we hier ook in huis.

  Love As always
  Di mario

  Beantwoorden
  • Avatar
   zondag 16 februari 2020 om 07.51.12
   Permalink

   Iets fout gegaan met reacties Karel? Staat alleen maar mogge Jacqueline & Ferry…….

   Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 07.53.35
  Permalink

  mogge Jacqueline & Ferry
  daar ging iet fout hihi
  ja ik schiet er wat hé , ga uit van oefening baart kunst
  en er is ook zoveel moois te zien , dat verveeld mij nooit
  ja de Zeekoe kwam ff gedag zeggen hihi , net als op het eind , 1 van de Giraffes in de stal , zat met z’n neus tegen het glas
  op 1 dag alles zien is bijna niet te doen , daarom ben ik nu ook zo blij met het abonnement
  fijne zondag groet

  Beantwoorden
  • Avatar
   zondag 16 februari 2020 om 21.12.40
   Permalink

   ja ook hier heel veel regen en wind bbbrrr
   ik hoefde gelukkig niet naar buiten
   ja prachtig deze glas in lood ramen , nu die zijn er bij jullie genoeg in de stad
   fijne avond groet

   Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 08.14.54
  Permalink

  wat leuk en dan precies in twee helften dat ei met die dubbele dooier
  mooie bloemen foto’s, ziet er heel vrolijk uit allemaal.
  En ook weer een prachtige serie van jullie Amber.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 08.50.20
  Permalink

  Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Ik kom het regelmatig tegen. Mijn kippen leggen er nogal eens eentje met dubbele dooier. Met drie heb ik zelf nog nooit gezien maar dat kan ook voorkomen al is het wel een stuk zeldzamer.
  Vandaag is het precies voorjaar qua temperatuur. Al doet de wind veel teniet natuurlijk want daardoor gaan we niet massaal op het terras zitten.
  De bloemenfoto’s zijn mooi en kleurrijk zeg. Ik kan ze bijna ruiken.
  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 09.04.42
  Permalink

  mijn vriend hier heeft zelf kippen, en ik kom ook regelmatig eikes tegen met een dubbele dooier.
  Je foto’s zijn heel mooi!
  en amber heeft het maar goed bij jullie
  ***Een @->- voor jou.***

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 10.39.39
  Permalink

  Ja hoor komt veel vaker voor zo’n dubbele dooier. Er zijn wel winkels waar ze dozen vol verkopen met dubbele dooiers. Maar leuk foto onderwerp natuurlijk.
  De blauwe druifjes in onze voortuin zijn nog niet zover, maar ik troost me nog maar even met de sneeuwklokjes en de narcisjes.

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 11.20.41
  Permalink

  Jacqueline & Ferry,
  mooi in beeld gebracht de eitjes ,
  wist wel dat het bestaat
  maar nooit gezien.Mooi alle bloemen,
  jullie brengen zo het voorjaar in huis.
  Fijn dat het weer goed gaat met jullie!
  Mooie zondag
  groetjes Christiene,

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 15.46.17
  Permalink

  Hoi J en F,

  Jullie hebben niet stil gezeten met de camera.
  Ik zie de een na de andere vrolijke foto voorbij komen.
  En ja inderdaad van al die bloemenpracht kan ik echt vrolijk worden.
  Het ei met de twee dooiers is een hele bijzondere, en een lekkere
  De blauwe druifjes zijn ook echte snoepjes voor het oog.
  En dan Amber, wat een schatje is dat toch.

  Super leuk en vooral gezellig blog, mooie mix tussen lief, mooi en uniek.

  Groetjes en een fijne dag,
  Karina

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 16 februari 2020 om 21.01.53
  Permalink

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  Wat een prachtige bloemen op jullie blogje.
  Hier begint ook vanalles te bloeien nu, gelukkig.
  Kijk er elk jaar weer naar uit.
  en Amber ziet er prachtig uit, krijg een prima verzorging bij jullie.
  Hier is het nu inmiddels wat minder hard gaan waaien , maar het ging aardig te keer vanmiddag.
  Ik wens jullie een fijne start v/d nieuwe week
  Liefs Marianne

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 08.32.27
  Permalink

  RE: Vraag me af foto 3 dat jij bent in de water staan te fotograferen?
  Nee hoor dat is een foto vriend, waar ik regelmatig foto uitstapjes mee doe,
  en ik zelf blijf meer op het droge vind het een beetje link met de apparatuur in het water.

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 09.35.03
  Permalink

  De blauwe druifjes vind ik zo mooi.
  Twee dooiers heb ik zelf nog nooit gehad in een ei.
  Wel bijzonder.

  Leuk jullie konijn!

  Fijne week met een groet,
  Hilly

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 11.26.40
  Permalink

  Ik heb het wel eens gezien bij het doorlichten van eieren in dierentuinen en ook op tv in documentaires maar zelf nog nooit gehad, althans niet dat het me opgevallen is.

  Bloeiende bolletjes in huis, dat heb ik ook… maakt vrolijk of niet dan

  En ja Amber geniet, dat is wel duidelijk

  *zwaaiiiiii*

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 11.29.34
  Permalink

  Wat een leuk lenteblogje, het kriebelt zowaar. Knappe foto’s staan erbij, en wat het ei betreft, soms komt het voor. Ik denk een gril van de natuur.

  ps: nu zie ik de nieuwe post, mijn foutje want ik had de homepage niet opgeslagen maar het oudere postje, vandaar dat ik niks nieuw zag. Ik heb het aangepast, liefs

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 13.35.04
  Permalink

  Goede middag J & F dubbele dooiers heb ik wel vaker gezien maar ik wist niet dat die speciaal werden uitgezocht om te verkopen.
  Hier bloeien wel de sneeuwklokjes in mijn tuin, maar van de blauwe druifjes zie ik alleen nog maar het groen, die komen wat later wel neem ik aan. Fijne maandag gewenst.

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 14.52.00
  Permalink

  Heel leuk die dubbele dooier. En mooi op de foto gezet. Mooie foto’s van Amber. Bijna een jaar, wat gaat de tijd toch snel.
  lieve groetjes lia.

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 15.36.16
  Permalink

  Heel mooi die dubbele Hebben het ook al een paar keren gehad van onze achterburen hun kippen Grts

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 20.03.31
  Permalink

  Dubbele eidooiers al regelmatig tegen gekomen.twee voor de prijs van een,haha.Mooie foto’s van die blauwe druif,wij hebben ze in onze tuin staan,maar zullen nog even moeten wachten eer ze in bloei zullen staan.Veel groetjes en nog een gezellige avond verder

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 17 februari 2020 om 22.19.24
  Permalink

  Grappig dat jullie die dubbele eidooiers hadden! Ik heb het nog nooit in echt gezien, dus leuk dat jullie het ook op de foto’s hebben vastgelegd. Ook hier is het huis redelijk in lente sfeer en staan er meerdere bosjes tulpen verspreid. Blauwe druifjes vind ik wel mooi, maar kan op de één of andere manier er niet echt iets mee worden, gaan bij mij altijd heel snel dood als ze uitgekomen zijn.

  Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 18 februari 2020 om 08.35.31
  Permalink

  Ha lieve mensen,

  wat lekkerrrrr… een dubbeldooier.
  Ja… dat komt wel vaker voor.
  Lijkt me echt dubbellekker!

  Groetjes van Marlou (met piep en jij dus ook!)

  .

  Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 18 februari 2020 om 08.54.50
  Permalink

  Wat heerlijk die lente in huis! Erg mooie foto’s van de bloemen. Ik ben wel aan toe aan de lente. Gelukkig wordt het steeds langer ligt.

  Beantwoorden
 • Avatar
  dinsdag 18 februari 2020 om 13.50.07
  Permalink

  Twee dooiers in 1 ei heb ik inderdaad wel eens gezien. Maar ik griezel er altijd een beetje van.
  Prachtige bloemenfoto’s zeg!

  Beantwoorden
 • Avatar
  donderdag 20 februari 2020 om 18.17.36
  Permalink

  Dubbele eierdooiers komen veel voor hoor !
  Op onze boerenmarkt in Dilbeek is er een boer wiens kippen altijd dubbele dooiers in het ei hebben Perfect eetbaar hoor !
  De foto’s van de bloemekes mogen gezien worden, amai ni !

  Beantwoorden
 • Avatar
  zondag 23 februari 2020 om 00.02.39
  Permalink

  Dubbele eierdooiers, ik zag ze wel eens. Prachtige foto’s van al die mooie voorjaarsbloemen en niet te vergeten Amber!

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 24 februari 2020 om 12.23.15
  Permalink

  Ik heb het ook weleens gehad hoor, zo’n dubbele dooier… maar ik krijg het dan weer niet voor elkaar om ze zo mooi in een eierhelft te hebben liggen! Petje af!
  Prachtig, die bloemenfoto’s. Ik haalde vorige week tulpen, maar ze zijn alweer weg helaas
  Amber is een mooi konijntje en ik vind die laatste foto zo leuk… die tandjes! Eet ze daar peterselie? Persoonlijk zou ik liever banaan eten dan peterselie, maarja… ik ben ook geen konijn
  Liefs,
  Lilian

  Beantwoorden
 • Avatar
  maandag 24 februari 2020 om 14.21.12
  Permalink

  Leuk dat jullie een dubbeldooier hadden. Wij hebben dit vaker maar de eieren komen ook bij de boer vandaan die dit heel vaak heeft.
  De foto’s van de blauwe druifjes zijn supermooi. Het is ook een allerliefst bloemetje en de kleuren en vorm zijn ook echt zo apart en leuk om te zien
  Maar ook den adere bloemen geven me een glimlach op het gezicht. Het voelt zo naar mooi weer.

  De foto’s van Amber zijn ontzettend schattig Een mooie serie.
  Groetjes, Helma

  Beantwoorden
 • Avatar
  donderdag 19 maart 2020 om 22.51.18
  Permalink

  Wat een fijn logje met zoveel kleur en Amber, mooie foto’s. groetjes, Hanneke

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *