Er is niet wat je liever doet dan er met de motor op uit trekken en de lange zomerdagen zijn je absolute favoriet. Daarom ben je een echt zomermens. ’s Ochtends vroeg al uit de veren en al bij zonsopkomst al in het zadel zitten. Lege wegen voor je en een fel oranje zon die maakt dat jij je nog lange schaduw achterna kunt rijden. En ’s avonds terug met het laatste licht. Die warme tonen die de velden nog net even in dat gouden licht baden alvorens de schemering zijn intrede doet. Wat houd je van motorrijden in de zomer!

Natuurlijk probeer je zo lang mogelijk profijt te hebben van het weer en er op uit te kunnen gaan. In het begin van de herfst is dat ook zeker nog wel te doen, maar naarmate de kou zijn intrede doet, de regen begint toe te nemen en vallend blad de wegen een stuk gladder maakt, wordt het ook tijd om je stalen ros weer op te bergen voor een aantal maanden. 

Doordat je zelf graag sleutelt, ken je je motor door en door

Gelukkig stopt jouw liefde voor motoren niet zodra het weer minder wordt. Gedurende de koude maanden ben je daarom met grote regelmaat in de garage te vinden waar je urenlang kunt sleutelen en onderhoud kunt plegen aan je motor, zodat deze tijdens de eerste zonnige dagen van de lente weer van stal kan en je weer de weg op kunt. Er is altijd wel wat te doen aan je motor en zodoende dat je er met liefde heel wat tijd in kunt investeren gedurende die koude maanden. 

Goed voorbereid zijn is fundamenteel als je van motorrijden houdt. Het op degelijke wijze onderhouden van je motor is heel belangrijk als je probleemloos de weg op wilt. Motoren zijn namelijk een stuk gevoeliger dan auto’s en als je het stof vergeet dat filters kan blokkeren, de olie vergeet bij te vullen waardoor je onderdelen droog komen te staan of niet goed het verslijten van je tandwielen bijhoudt, kun je nog wel eens voor een probleem komen te staan als je straks weer op pad wilt. 

Het zal je niet meer gebeuren dat je zonder accu voor je motor komt te zitten

Zo is het je wel eens gebeurd dat je je motor gedurende een aantal maanden niet meer had gestart. Je had er wel aan gewerkt, maar de daadwerkelijke motor had je niet meer laten lopen. En terwijl je dacht dat alles prima op orde was en je een leuke tocht gepland had, bleek het toch niet zo te mogen zijn. Je accu had in de afgelopen maanden gelekt en je motor was niet aan te krijgen. Sindsdien ben je er daarom zeker van dat je altijd een nieuwe accu motor in de garage hebt staan. 

Het zal je niet nog een keer gebeuren dat je na maanden binnen zitten er op die eerste dag niet op uit kan trekken omdat je problemen hebt met de accu van je motor. En zo zijn er verschillende trucs die je in de afgelopen jaren hebt geleerd. Gelukkig kun je vandaag bijna alles online bestellen en wordt het vervolgens binnen no-time thuis afgeleverd.