Als het buiten koud en donker is, is het tijd om je huis gezellig te maken. Warme tinten en zachte materialen voegen extra comfort toe aan je woning. Zo maak je van je huis een warme en gezellige ruimte voor de winter.

  1. Sfeerverlichting

Als de dagen korter worden, gebruik dan verlichting om het gebrek aan zonlicht te compenseren. Zorg voor een gezellige sfeer met lampen die een warme, zachte gloed uitstralen. Gebruik staande lampen en tafellampen om donkere hoekjes te verlichten of extra licht te creëren op je favoriete leesplekje. Voor een subtiele gloed kun je kiezen voor lampen met een halfdoorzichtige kap of overstappen op peertjes met een warmere kleurtemperatuur.

  1. Warme kleuren

Warme kleuren vormen een mooi contrast met de grauwe lucht buiten. Denk bij warme kleuren aan tinten als roestrood, warm oranje, mosterdgeel en olijfgroen. Gebruik je veel verzadigde tinten, zorg dan voor veel warm wit. Dat zorgt voor evenwicht.

  1. Natuurlijke elementen

Als je binnen zit vanwege de kou en de regen, haal je het buitenleven naar binnen met items die rechtstreeks uit de natuur komen. Denk aan mooie takken, dennenappels en kaneelstokjes. Gebruik materialen als hout, rotan en leer voor een extra natuurlijke uitstraling. Bloempotten en plantenbakken in natuurlijke kleuren helpen natuurlijk ook. 

  1. Dekens en quilts

Knusse breisels zijn een ideaal voor kille avonden thuis. Leg dekens en quilts over banken, stoelen, banken en bedden om je lekker in te nestelen.

  1. Gordijnen 

In de winter staan gordijnen van zwaardere stoffen gezellig en bovendien houden ze tocht tegen en geven ze de kamer een elegante uitstraling. Denk bij zwaardere gordijnen aan stoffen als fluweel of velours. Voor extra comfort kun je kiezen voor die gordijnen vanaf het plafond tot aan de vloer reiken. Dat hoeft overigens niet veel te kosten. Je kunt immers voor een leuke prijs goedkope gordijnen aanschaffen.