Het leven is er niet rustiger op geworden. We racen van hot naar her en proberen alle ballen in de lucht te houden. Wil je bewuster in het leven staan, lees dan deze 10 tips om zoveel mogelijk uit je dag te halen zonder je hoofd te verliezen.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Neem een dag van tevoren je planning door en leg je spullen klaar. Bedenk wat je voornaamste doelen zijn voor de volgende dag.

2. De morgenstond heeft goud in de mond

Als je vroeger opstaat, heb je meteen al een productiever gevoel en zitten er ook meer uren in een dag. Zorg wel dat je voldoende energie hebt, dus ga ook wat eerder slapen.

3. Stel niet uit tot morgen

Stel niet uit tot morgen, wat je ook nu kan doen. Begin je dag met je belangrijkste taak. Ook als die taak lastig en vervelend is.

4. Sta positief in het leven

Door je te richten op de positieve dingen in je leven, krijg je meer energie en presteer je beter.

5. Omring je met de juiste mensen

Bewuster in het leven staan, betekent ook bewust kiezen voor de mensen die je in je leven wilt hebben. Omring je met mensen die positiviteit uitstralen.

6. Beweeg voldoende

Door regelmatig te bewegen, zit je lekkerder in je vel. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. De gelukshormonen die je aanmaakt, helpen je bij je positieve mindset.

7. Sta stil

Leef bewust in het hier en nu door af toe stil te staan. Gun jezelf een kwartiertje staren in het niets of zet je gedachten stop tijdens het tandenpoetsen.

8. Stop met hangen

Hangen voor de televisie of doelloos rondsurfen op internet slurpt ongemerkt veel tijd op. Door doelgericht activiteiten te ondernemen haal je meer uit je dag.

9. Wees niet te ambitieus

Stel jezelf doelen die haalbaar zijn en blijf vooral gefocused.

10. Het hoeft niet perfect

Perfectionisme kan blokkerend werken. Is de dag vandaag niet gegaan zoals je wilde? Dat is niet het einde van de wereld. Morgen is er weer een nieuwe dag.